APY Ventures, 2021 yılında 23 yeni girişime 39 milyon TL yatırım yaptı

2021 yılı ile ilgili verilerini paylaşan APY Ventures, geçtiğimiz yıl toplamda 23 yeni girişime yatırım yaptığını duyurdu.
APY Ventures, 2021 yılında 23 yeni girişime 39 milyon TL yatırım yaptı

Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan APY Ventures'ın gerçekleştirdiği yatırımları geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. 2021 yılı ile ilgili verilerini paylaşan APY Ventures, geçtiğimiz yıl toplamda 23 yeni girişime yatırım yaptığını duyurdu.

APY Ventures'ın Fintech GSYF, Start-up GSYF, Bilişim Vadisi GSYF ve Akıllı Şehirler GSYF olmak üzere toplamda 4 adet girişim sermayesi yatırım fonuna sahip olduğunu belirtelim. APY Ventures tarafından paylaşılan bilgilere göre bu fonların toplam büyüklüğü ise 400 milyon TL

Bu fonlar ile birlikte ise 2021 yılı içinde 23 yeni girişime toplamda 39 milyon TL yatırım yapıldı. APY Ventures'ın 2021 yılı içinde portföyünde yer alan şirketlere devam yatırımları gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Paylaşılan verilere göre APY Ventures, geçtiğimiz yıl 9 portföy şirketine toplamda 11 milyon TL yatırım yaptı. Yeni girişimlere ve portföy şirketlerine yapılan yatırımlara baktığımızda ise APY Ventures'ın 2021 yılı içinde toplamda 50 milyon TL yatırım yaptığını görüyoruz.

2021 yılında yapılan yeni yatırımlar ile birlikte APY Ventures'ın portföyünde yer alan şirket sayısı 33'e çıktı. APY Ventures'ın portföy şirketlerinin topladıkları yatırım 2021 yılında 110 milyon TL'ye ulaştı. Portföy şirketlerinin 2021 yılı içinde toplamda 268 kişiye istihdam sağladıklarını da belirtelim. 

APY Ventures'ın portföyünde Cowealthy, Batron Enerji, Biryudumkitap, Clotie, Denebunu, ForFarming, Inooster, Juphy, Kronnika, Laska, Manibux, Octo, Peyk, RePG, Syntonym, Vagon, Virtual i Technologies, Vomsis, Wask, Werk ve Pedudi gibi önemli girişimler yer alıyor. APY Ventures'ın 2022 yılı için gelecek planı ise 35 yeni girişime daha yatırım yapmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.