Diyabet hastalığı konusuna odaklanan Glooko, xbird'ü satın aldı

xbird, sensör ve giyilebilir cihazlar tasarlıyor. Bu araçlar, hastaların kan şekerini kontrol ediyor. Bu, şeker hastalığının seyri açısından büyük önem taşıyor.
Diyabet hastalığı konusuna odaklanan Glooko, xbird'ü satın aldı

2019 yılında 28,7 milyon kişiye diyabet teşhisi konulduğu tahmin ediliyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045'e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak.

Bir taraftan diyabet bakımı pahalı ve giderek daha maliyetli hale geliyor. Araştırmalar gösteriyor ki 2012 ve 2017 yılları arasında diyabetle ilişkili kişi başına fazla tıbbi maliyet 8 bin 417 dolardan 9 bin 601 dolara yükseldi. Bu yüzden bu konuyla ilgili çalışan ve diyabet bakımını herkes için uygun maliyetli, kullanımı çok kolay hale getiren platformlar oldukça önemli.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre diyabet konusuna odaklanan Glooko, AI tabanlı diyabet bakım araç üreticisi xbird'ü satın aldı. Glooko tarafında satın alımla ilgili herhangi bir detay açıklanmadı.

xbird'ün CEO'su ve kurucu ortağı Sebastian Sujka, "Amacımız, şeker hastalığıyla yaşayanlar için dijital sağlık çözümleri tasarlamaya devam etmek ve mümkün olduğunca bu hizmeti çok sayıda hasta için erişilebilir kılmak" diyerek satın almanın önemine dikkat çekiyor. 

2015 yılında Berlin'de kurulan şirket, Jonas Harder, Matteo Carli, Sebastian Sujka ve Silvan Türkcan tarafından faaliyete geçirildi. xbird, sensör ve giyilebilir cihazlar tasarlıyor. Bu araçlar, hastaların kan şekerini kontrol ediyor. Bu noktada önemli bir noktada konumlanıyor. Çünkü kan şekeri kontrolü şeker hastalığının seyri açısından büyük önem taşıyor.

Diyabet yönetimi, dijital sağlık ve sağlık teknolojisi içinde oldukça popüler bir alan. Geçen yıl Mart ayında Glooko, 30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklanmıştı. Geçen Aralık ayında da Eren Bali tarafından kurulan Carbon Health, metabolik sağlık değerlendirme programını hayata geçireceğini yazmıştık. 

Programın bir hastanın riskini değerlendirmek için 'sürekli glikoz izleme' sisteminden (CGM)'den yararlanacağı söylenmişti. Carbon Health, bu programla diyabeti tanımlama ve tedavi etme biçimini değiştirdiğini ve bunun uzun vadeye yayılan şeker hastalığı tedavisi için önem taşıdığını belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.