Angel Effect, 2021 yılı içinde 8 girişime yatırım yaptı

Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar ile hem Angel Effect’in 2021 yılında neler yaptığını hem de 2022 ile ilgili gelecek planlarını konuştuk.
Angel Effect, 2021 yılı içinde 8 girişime yatırım yaptı

2019 yılının Ekim ayında melek yatırım platformu olarak kurulan Angel Effect’in yatırımlarını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar ile hem Angel Effect’in 2021 yılında neler yaptığını hem de 2022 ile ilgili gelecek planlarını konuştuk.

Gökhan Akar

İş dünyası ve girişimcilik ekosisteminin önemli isimlerinden oluşan 22 ortağının yanı sıra 400’e yakın üyesi bulunan Angel Effect, farklı sektörlerden ve kültürlerden gelen ortakları ile birlikte girişimlere tecrübe, deneyim ve yüksek etkili mentorluk desteği sağlıyor.

Gökhan Akar'ın paylaştığı bilgilere göre Angel Effect içinde 3 ayrı üyelik modeli bulunuyor. Bu modeller ilki herhangi bir ücret ödemeden bülten aboneliğinin yanı sıra girişim dünyasından haberlere ulaşılabilen temel üyelik. İkinci üyelik modeli ise yıllık üyelik ücretine sahip olan Süper Angel üyeliği.

Süper Angel üyeleri Angel Effect’in tüm girişim havuzuna erişilebiliyor, online gerçekleşen yatırımcı ve detaylı görüşmelere katılım sağlayabiliyor, üyeler yatırım gerçekleştirmek ister ise yatırım sürecinde gerekli hukuki destekten de yararlanabiliyor.

Üçüncü üyelik modeli olan kurumsal üyelikte ise şirketin belirleyeceği 3 çalışan, Angel Effect içinde 3 Super Angel koltuğuna sahip oluyor. Akar tarafından aktarılan bilgilere göre Angel Effect, özellikle erken aşama yüksek teknoloji girişimlerine odaklanıyor.

Akar, teknolojiye yatkın, işine global ölçekte bakabilen, pazarlama dinamiklerine hakim, analitik düşünme becerisine sahip, veriyi değerlendirebilen, tavsiyeye açık ve kendi fikirlerine değil çözmeye niyetli olduğu probleme odaklı girişimcileri "başarılı girişimciler" olarak değerlendirdiklerini belirtiyor.

Angel Effect, 2021 yılı içinde toplamda 8 yatırım gerçekleştirdi. Edindiğimiz bilgilere göre Angel Effect'in 1 girişimle de pay sahipleri sözleşmesi (SHA) aşamasında olduğunu da ekleyelim. Gökhan Akar tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre 2021 yılı içinde Angel Effect platformundan yarım milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirildi.

2021 yılı içinde Angel Effect'ten yatırım alan girişimler ise Clotie, Glocalzone, Mindsite, WeBee, Aposto, Sizlikİş (JobtoGo), Omnicourse ve Mondeyhero. Kurulduğu günden bu yana 105 ülkeden 2320 girişim başvurusu alan Angel Effect'in bugüne kadar toplamda 14 girişime 1 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını da paylaşalım

Angel Effect'in potföyünde Clotie, Glocalzone, Mindsite, WeBee, Aposto, Sizlikİş (JobtoGo), Omnicourse, Mondeyhero, Ekmob, Vampr, Pandme, Userguiding, 11Sight ve Rigeltech (WalkOVR) bulunuyor. Angel Effect'in portföy şirketlerinin sektörel dağılımlarına baktığımızda e-ticaret, kurumsal yazılım ve satış otomasyonu ilk üç sektör olarak öne çıkıyor.

Yatırım yapılan şirketlerin yüzde 60,4’ünü Türkiye, yüzde 35,2’sini ABD ve yüzde 4,4’ünü Estonya merkezli şirketler oluşturuyor. Akar tarafından paylaşılan bilgilere göre portföyün bütününe baktığımızda ise yatırım yapılan girişimlerin 1.5 senede toplam yaklaşık 3 kat değerlendi.

Network sayısını artırarak girişimcilik ekosistemine daha fazla yatırım getirmeyi planlayan Angel Effect, 2022 yılında ise en az 12 girişime 1 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.