Online market alışverişi servisi Zapp, 200 milyon dolar yatırım aldı

Zapp tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Online market alışverişi servisi Zapp, 200 milyon dolar yatırım aldı

Online market alışverişi servisleri arasındaki savaş her geçen gün daha da kızışıyor. Avrupa merkezli bir online market alışverişi çözümlerinden biri olarak karşımıza çıkan Zapp, yatırım aldığını duyurdu. Zapp tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Zapp'in 200 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Lightspeed, 468 Capital ve BroadLight Capital'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna katılan diğer isimler arasında ise Atomico, Burda, Vorwerk Ventures ve ünlü Formula One şampiyonu Sir Lewis Hamilton yer alıyor.

Hatırlatmak gerekirse Zapp, geçtiğimiz yılın Mart ayında Atomico ve Lightspeed Venture Partners'ın ortak liderliğinde 100 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Zapp'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 300 milyon dolara ulaştı.

2020 yılında Londra'da kullanıma sunulan Zapp, kullanıcılarına 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Zapp'in 10 ila 20 dakika içinde kullanıcılarına siparişlerini ulaştırdığını da ekleyelim.

Zapp girişiminin rakipleri arasında Getir, GoPuff, Jiffy, Gorillas ve Deliveroo gibi önemli servislerin yer aldığını da ekleyelim. Londra'nın ardından başka şehirlerde de hizmet vermeye başlayan Zapp, şu an için Manchester, Cambridge, Bristol, Amsterdam, Rotterdam ve Paris'te hizmet veriyor.

Zapp COO'su Joe Falter tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım girişimin iç pazardaki varlığını güçlendirmek ve yeni pazarlara açılması için kullanılacak. Online market alışverişi servislerinin geçtiğimiz dönemlerde çok büyük yatırımlar aldığını da hatırlatalım. Online market alışverişi servisleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.