Climate tech girişimlerinin 3 haneli büyümesi devam ediyor

Climate tech ya da cleantech girişimleri geçtiğimiz senenin en çok yatırım alan sektörlerinden biri oldu. Bu sene de büyüme trendinin devam edeceği pazarın alt kategorilerin de çeşitlenmesi bekleniyor.
Climate tech girişimlerinin 3 haneli büyümesi devam ediyor

İklim değişikliğine dair çözümler 2022'nin bir başka öne çıkan trendi olarak öne çıkabilir. Son Global Risk Raporu, iklim konusunda aksiyon alma problemi ve beklenmeyen iklim koşulları gibi konuların artan şekilde iklimle ilgili ana endişeler olduğunu belirtiyor. Salgın ile daha çok öne çıkan ve farklı sektörleri de iklim konusunda konuşmaya iten bu konunun yarattığı durum bu nedenle "climate tech" ya da "cleantech" adı verilen girişimlerin de önümüzdeki dönemde daha aktif olacağının göstergelerinden. 

2023 sonuna kadar 6.4 trilyon $ yatırım yapılması beklenen iki sektördeki girişimler geçtiğimiz 5 sene içinde ciddi büyüme oranları gösterdi. Senelik büyümenin %210 olduğu belirtilen kategoride yatırım miktarları da giderek büyümeye başladı. Climate tech girişimlerinin olgunlaşması da daha fazla yatırımcının sektörle ilgilenmesine yol açıyor. Aralarında neredeyse 80 adet unicorn'u da barındıran climate tech girişimleri sadece enerji kullanımına değil, ulaşım, gıda, tarım alanları, üretim ve kaynakların etkin kullanımı gibi birçok alt kategoriyi de besliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.