Hibrit oyun platformu PortalOne, 60 milyon dolar yatırım aldı

PortalOne tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. PortalOne'ın 60 milyon dolarlık yatırım turu Tiger Global liderliğinde gerçekleşti.
Hibrit oyun platformu PortalOne, 60 milyon dolar yatırım aldı

Oyunu canlı yayınlar ile buluşturan hibrit bir oyun platformu olarak karşımıza çıkan Norveç merkezli PortalOne, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. PortalOne tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.

PortalOne'ın 60 milyon dolarlık yatırım turu Tiger Global liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna katılan diğer firmalar ise TQ Ventures, Temasek, Avenir Growth, Founders Fund, Talis Capital, Connect Ventures, Animoca Brands, Access industries ve Coatue Management.

PortalOne'ın aktardığı bilgilere göre bu firmaların yanı sıra pek çok önemli melek yatırımcının bu tura katıldığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse PortalOne, geçtiğimiz yılın Nisan ayında 15 milyon dolar tohum yatırım da almıştı. Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte PortalOne'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 75,5 milyon dolara ulaştı.

2018 yılında Bård Anders Kasin ve Stig Olav b tarafından Oslo'da kurulan PortalOne, canlı yayınlarla dolu bir oyun konsepti oluşturarak dikkatleri çekmeyi başardı. Oslo'da kurulan PortalOne'ın Los Angeles'tan yönetildiğini ve odağına Kuzey Amerika pazarını aldığını da belirtelim. PortalOne oyununun şu an için sadece ABD ve Kanada'da kullanıma sunulmuş durumda.

Rakiplerinden oldukça farklı bir deneyim sunan PortalOne, canlı yayınlarında ünlüleri de ağırlıyor. Hem mobil, hem oyun konsolları hem de artırılmış gerçeklik gözlüklerini destekleyen PortalOne'ın canlı yayınları ile oyuncularına farklı bir deneyim sunuyor.

PortalOne tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 60 milyon dolarlık yatırım, platformun ve operasyonların büyütülmesi için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.