Dijital kimlikleri D2A stratejiler oluşturacak

Dijital kimliklerden daha çok bahsettiğimiz son dönemde yeni stratejilerin D2A - Direct-to-Avatar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Dijital kimlikleri D2A stratejiler oluşturacak

Web 3.0 dönemiyle birlikte dijital pazarlamada büyük bir değişim yaşanmaya başladı. Öte evren ve NFT'lerin yarattığı "hype", ürün sahipliği, kullanımı, beklentisi gibi birçok konunun artık önceki dönemlere göre daha farklı yorumlanmasına neden oluyor. Kullanıcıların kendini ifade etmek için artık daha farklı yollara erişiminin olması, bu erişimin de daha kişiye özel olması durumu daha da heyecanlı hale getirirken Snapchat, Zepeto ve VRChat gibi sosyal medya uygulamalarının da bu ortamda yer alması yepyeni bir alan sunuyor. 

Dijital kimliklerin birçok kullanıcı için "gerçek" kimliklerinin öne geçecek olması gerçeği markaların stratejilerini değiştirmeye zorluyor. Özellikle Z jenerasyonunun kendini online olarak daha kendisi gibi hissetmesi yeni evrenlere özel geliştirilmiş ürün ve hizmetlerin önümüzdeki dönemin en çok öne çıkan pazarlama trendlerinden biri olacağını hissettiriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.