Twitter 'ın yeni yakın arkadaşlar özelliği: Flock

Test sürecindeki yakın arkadaşlar özelliği Flock ile tweetlerinizi sadece 150 kişilik bir gruba göstermeniz mümkün. Dilerseniz 150 kişilik listeyi güncelleyerek, istemediklerinizi çıkarabiliyor ve yerine yenilerini ekleyebiliyorsunuz.
Twitter 'ın yeni yakın arkadaşlar özelliği: Flock

Instagram'dan sonra "yakın arkadaşlar" özelliğini test etme sırası Twitter'da! Twitter, tweetlerinizi yalnızca belli bir grup kişiye göstermenizi sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor. Flock isimli bu özellik ile tweetlerinizi sadece 150 kişilik bir gruba göstermeniz mümkün. 

Yeni özellikleri test aşamasındayken yakalamasıyla tanınan Alessandro Paluzzi, bir gönderi ile özelliğin detayları paylaştı. Paluzzi'nin tweetine göre; Flock tıpkı Instagram'daki yakın arkadaşlar özelliği gibi takipçi kitlenizden gizli içerikler paylaşmanızı sağlıyor. Bu paylaşımlarınızı yalnızca Flock'taki kişiler görebiliyor ve yanıtlayabiliyor. 

Dilerseniz 150 kişilik listeyi güncelleyerek, istemediklerinizi çıkarabiliyor ve yerine yenilerini ekleyebiliyorsunuz. Listeden çıkardığınız isimlere bildirim gitmediğini de ekleyelim. Bu arada listenin illa 150 kişilik olmasına gerek yok ancak Flock'a en fazla 150 kişi ekleyebiliyorsunuz. 

Eğer biri sizi Flock'a eklediyse, takip ettiğiniz kişinin tweetinin altında yeşil bir etiket yer alıyor. Bu etikette, "Bu tweeti görebilmenizin nedeni, yazarın sizi Flock'una eklemesi" benzeri bir cümle bulunuyor. 

Eğer paylaşmak üzere olduğunuz tweeti yalnızca Flock'taki arkadaşlarınıza göndermek istiyorsanız, tweetin üst kısmındaki hedef kitle seçimi düğmesi üzerinden Flock'u seçebileceksiniz. Hedef kitle seçimi düğmesinin bir benzerini daha önce Facebook'ta da görmüştük.

Hatırlarsanız, Facebook paylaşım ayarları ile kullanıcılar içeriklerini yalnızca, arkadaşlarına, yakın arkadaşlarına ya da herkese açık bir şekilde paylaşabiliyordu. Yakın arkadaşlar özelliğinin fikir babasının Facebook olduğunu söyleyebiliriz. 

Ancak Twitter'ın da geçtiğimiz yıl boyunca özel içerik formatlarını hayat geçirmekle meşgul olduğunu belirtelim. Facebook gruplar benzeri Topluluklar özelliği de bunlardan biri. Şirket Topluluklar özelliği ile yalnızca belli gruplarla tweet paylaşımı yapmanızı sağlamıştı. Twitter Blue ile gelen ücretli özellikler de sadece abonelere yayın yapmayı destekler nitelikteydi. 

Twitter sözcüsü Tatiana Britt, yeni paylaşım özellikleri üzerine çalıştıklarını doğrularkeni Flock isminin geçici olabileceğini vurguladı. Özelliğin ne zaman yayınlanacağı ya da yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.