260 milyon dolar yatırım alan Creditas'ın değerlemesi 4,8 milyar dolara ulaştı

Creditas tarafından paylaşılan bilgilere göre fintech, F serisi yatırım turunda 260 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 260 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Creditas girişiminin değerlemesi ise 4,8 milyar dolara ulaştı
260 milyon dolar yatırım alan Creditas'ın değerlemesi 4,8 milyar dolara ulaştı

Kullanıcılarına düşük faizli kredi seçenekleri sunan dijital bir platform olarak karşımıza çıkan Brezilya merkezli Creditas, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Creditas tarafından paylaşılan bilgilere göre fintech, F serisi yatırım turunda 260 milyon dolar yatırım aldı.

Alınan 260 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Creditas girişiminin değerlemesi ise 4,8 milyar dolara ulaştı. Creditas'ın en son 2020 yılının Aralık ayında 255 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Aralık ayında şirketin değerlemesi 1,75 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 

Kısacası 1,5 yıldan kısa süre içinde Creditas'ın değerlemesi neredeyse 3 katına çıkmış oldu. Alınan 260 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Creditas'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 829 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. 260 milyon dolarlık F serisi yatırım turuna Fidelity Management & Research LLC liderlik etti. Creditas'ın yeni yatırımcıları arasında ise İspanya merkezli fintech fonu Actyus ve Greentrail Capital bulunuyor.

Şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan QED Investors, VEF, SoftBank Vision Fund 1, SoftBank Latin America Fund, Kaszek Ventures, Lightock, Headline, Wellington Management ve Advent International da F serisi yatırım turuna katıldı.

Oldukça köklü bir girişim olan Creditas, 2012 yılında Sergio Furio tarafından São Paulo'da kuruldu. Kullanıcılarının kolay ve hızlı bir şekilde kredi almalarına odaklanan Creditas, sunduğu düşük faizler ile birlikte rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Creditas CEO'su ve kurucusu Sergio Furio tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım şirketin teknoloji, pazarlama ve operasyon ekiplerini büyütmesi için kullanılacak.

Creditas tarafından aktarılan verilere baktığımızda girişimin son 1 yıl içinde önemli bir büyüme yaşadığını da görüyoruz. Creditas, 2021 yılının 3. çeyreğinde 46,8 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Bir önceki yılın aynı döneminde ise şirket, 14,8 milyon dolar gelir elde etmişti. Kısacası sadece 1 yıl içinde Creditas'ın gelirleri yüzde 233 oranında artış yaşadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.