Dijitalle değişen kamu hizmetleri: Ankara Büyükşehir Belediyesi, kar çalışmalarını canlı takip etmenizi sağlıyor

Kar çalışmalarını gösteren harita üzerinde kar küreme ve tuzlama araçlarını takip edebiliyor, kameralardan anlık olarak görüntüleri izleyebiliyorsunuz.
Dijitalle değişen kamu hizmetleri: Ankara Büyükşehir Belediyesi, kar çalışmalarını canlı takip etmenizi sağlıyor

Kar yağışı ülkenin büyük bir çoğunluğunu etkisi altına almışken, belediyeler de birbirinden farklı hizmetlerle vatandaşlarına zorlu hava koşullarında destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar küreme ve yolları tuzlama da bu çalışmalar arasında yer alıyor. 

Dijitalle değişen kamu hizmetlerinde öne çıkanlar arasına, kar çalışmalarını gösteren harita üzerinde kar küreme ve tuzlama araçlarını takip edilebildiği ve de kameralardan anlık olarak görüntüleri izlenebildiği sistem de dahil oldu. Adeta bir siparişin izlenebildiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dün paylaştığı bir tweet ile kar çalışmalarının canlı olarak izlenebileceğini duyurdu. 

Mansur Yavaş'ın paylaştığı bağlantıya tıklandığında, harita üzerinde kar küreme ve tuzlama araçlarını takip edebiliyor. Haritayı yakınlaştırıp uzaklaştırarak, araçların tam olarak hangi sokakta olduğunu görmeniz de mümkün. 

Bu arada araçların üzerine geldiğinizde, açılır bir bilgi ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Bu ekranda araçların tam olarak hangi sokakta olduğu ve kaç kilometre hız ile gidildiğini görebiliyorsunuz. 

Araçların üzerine tıkladığınızda ise canlı izle penceresi karşınıza çıkıyor. Canlı izle seçeneğine bastığınızda, ekranda hızlıca bir video oynatma penceresi açılıyor. Bu sayede kar küreme makinelerini, iş yaparken anlık olarak izleyebiliyorsunuz. 

Aynı haritanın üst kısmında yer alan açılan yollar ve çalışmalar gibi butonlara basarak, panelde küreme ve tuzlama çalışmalarını görme imkanı tanınıyor. Tarih Saat bazlı çalışmalar ise öğrenmek istenen tarih ve saat girilerek görüntülenebiliyor. Panelde plaka sorgulama özelliğine de yer veriliyor. 

Ankara Belediyesi'nin vatandaşı bilgilendirmek üzere attığı bu adım ile teknolojiden ve veri odaklı yaklaşımdan her alanda faydalanmaya çalıştığını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.