Temiz teknoloji şirketi Exergyn, 35 milyon dolar yatırım aldı

Tur, Mercuria liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni yatırım şirketin yurt dışı açılımı, Dublin ve Prag'da yapılan Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak.
Temiz teknoloji şirketi Exergyn, 35 milyon dolar yatırım aldı

Sürdürülebilir bir çevre sağlamak için farklı teknolojileri kullanarak gelişimi planlayan şirketlerin oluşturduğu "temiz enerji" girişimleri ya da "cleantech"lerin sayısının az olduğunu "Cleantech girişimlerine yatırımcıların ilgisi yeniden artmakta" başlıklı haberde yazmıştık. Ağustos ayında yayınlanan habere göre son dönemde aldıkları yatırımlarla önümüzdeki dönemde daha büyüyecek bir sektör olarak tanımlanıyor. Hatta önümüzdeki 5 sene içinde cleantech yatırımlarının 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Dublin merkezli temiz teknoloji şirketi Exergyn, Seri A yatırım turundan 35 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Mercuria liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni yatırım şirketin yurt dışı açılımı, Dublin ve Prag'da yapılan Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. Şirketin hedefi çalışan sayısını iki katına çıkarmak. 

Şirketin Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Dr. Kevin O'Toole, "Bu, Exergyn için çok heyecan verici bir dönem. Exergyn'in misyonu çığır açan, temiz enerji ürünlerinin ticari üretimini mümkün kılmak" diyerek şirketin sektördeki yerini anlatıyor.

2012 yılında Alan Healy, Barry Cullen ve Kevin O’Toole tarafından kurulan şirket, termal yönetim sistemleri üzerine ürün geliştiriyor. Bu ürün çözümleri, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme, soğutma, otomotiv ve havacılık gibi çok çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Şirket, verimli, uygun maliyetli, emisyonsuz ısıtma ve soğutma ürün çözümlerinin, önümüzdeki 40 yıl içinde küresel ısınmanın gidişatını değiştirebileceğine inanıyor. Yani bu teknolojilerin dünyadaki 51 milyar ton sera gazını yüzde 10 oranında azaltacağı tahmin ediliyor.

Haziran ayında Reddit'in eski CEO'su olan Yishan Wong'un iklim değişikliği ile mücadeleyi odağına alan girişimi Terraformation yatırım haberiyle gündeme gelmiş. Apollo Projects'ten Sam ve Max Altman tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.