Yapımcılar ve dijital platformlar için film dağıtım hizmeti sunan girişim: Filmhub

Filmhub, çalışmalarının haklarını kaybetmeden kazanç sağlamak isteyen bağımsız film yapımcıları için dijital kanallara film dağıtım hizmeti sağlıyor.
Yapımcılar ve dijital platformlar için film dağıtım hizmeti sunan girişim: Filmhub

Dijitalleşmenin, özellikle son dönemde fazlasıyla hızlandığını ve aynı hızla hayatlarımıza etki ettiğini söylersek yanlış olmayacaktır. Bu dijital dönüşüm, izleme alışkanlıklarımızın da değişmesine, böylelikle streaming platformlarının analog televizyonunun yerini almasına neden oluyor. Dijital platformlara olan talep arttıkça da içerik bulma ve içerik üretme, yani kullanıcıya alternatif sunabilme önemli olmaya başlıyor. 

Bağımsız film yapımcıları için film dağıtım hizmeti

Filmhub, bu noktada devreye giren bir girişim. Şirket, çalışmalarının haklarını kaybetmeden kazanç sağlamak isteyen bağımsız film yapımcıları için film dağıtım hizmeti sağlıyor. Bu dağıtım ağında ise Amazon Prime, IMDb TV, Tubi, Xumo, The Roku Channel gibi platformlar yer alıyor. Aslında Filmhub'ın yaptığı tüm film dağıtım sürecini online hale getirmek.

Filmhub, içeriklerinin birlikte çalıştığı yayıncıların teknik özelliklerini karşıladığından emin olmak için film yapımcılarıyla röportaj yaparak işe başlıyor. Şirket daha sonra bu içeriği, otomatik teknolojiyi ve kendi satış ekibini kullanarak mümkün olduğu kadar çok dijital platformda yayınlamaya odaklanıyor. Platform sadece filmler odağında çalışmıyor; portföyünde TV şovları, kısa filmler gibi içerikler de bulunuyor. Ancak Filmhub'ın odak noktası, doğrudan film yapımcılarıyla çalışmak olarak açıklanıyor. 

Aslında Filmhub'ın yaptığı, tıpkı müzik dağıtım platformlarının yaptığı işe benziyor. Ancak bunu yaparken odağına müzikleri değil de izlenebilir içerikleri alıyor. Zira platform, sanatçıların çalışmalarını ilk önce bir anlaşma imzalamak yerine doğrudan en iyi yayın hizmetlerine yüklemelerine izin veriyor. 

Telif ücretlerinden yüzde 20'lik komisyon alıyor

2016 yılında, Alan d'Escragnolle ve Klaus Badelt tarafından kurulan Filmhub, dağıttığı filmlerden elde edilen telif ücretlerinden yüzde 20'lik komisyon alarak gelir elde ediyor. Ancak, her dijital platformun Filmhub'a ödediği ücretler değişkenlik gösteriyor. Şirketin gelirlerinin yıldan yıla 3 kat arttığı iddia edilirken, Filmhub'ın şu anda iş birliği içinde olduğu platform sayısı yaklaşık 100 olarak açıklanıyor. 

Andreessen Horowitz liderliğinde 6.8 milyon dolar yatırım

Filmhub, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki turda 6.8 milyon dolar yatırım da aldı. Tura 8VC, FundersClub, Eleven Prime, Rupa Health CEO'su Tara Viswanathan, Candid CEO'su Nick Greenfield, nVision'ın eski COO'su David Fraga ve Codecov CEO'su Jerrod Engelberg katıldı.

Filmhub ayrıca, bir grup eski Disney ve Discovery yöneticisi tarafından kurulan bir akış hizmeti olan Struum ile de yeni bir iş birliği yaptığını açıkladı. Ekip, bu ayki Slamdance Film Festivali'ne odaklanıyor ve film yapımcılarına destek sunarken onlara gelişmiş finansal fırsatlar da sağlamaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.