Startup Wise Guys, 2021 yılı içinde toplamda 69 yeni yatırım gerçekleştirdi

Startup Wise Guys’ın portföyünde yer alan şirketler, 2021 yılında Avrupa’nın önde gelen melek yatırımcıları ve VC fonlarından toplamda 70 milyon euronun üzerinde devam yatırımları aldı.
Startup Wise Guys, 2021 yılı içinde toplamda 69 yeni yatırım gerçekleştirdi

Estonya Merkezli girişim hızlandırma programı ve yatırım fonu olarak hizmet veren Startup Wise Guys'ın yaptığı yatırımları geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bu yıl pek çok yatırım ile karşımıza çıkan Startup Wise Guys, 2021 yılında neler yaptığını ve 2022 yılı ile ilgili planlarını bizlerle paylaştı.

Startup Wise Guys tarafından edindiğimiz bilgilere göre yatırım fonu, 2021 yılı içinde toplamda 69 yeni yatırım gerçekleştirdi. Startup Wise Guys’ın portföyünde yer alan şirketlerin 2021 yılında Avrupa’nın önde gelen melek yatırımcıları ve VC fonlarından toplamda 70 milyon euronun üzerinde devam yatırımları aldıklarını da ekleyelim.

2022'de 10. yılını kutlamaya hazırlanan Startup Wise Guys, son 6 ayda 6 farklı exite de imza attı. Şimdiye kadar UiPath ve Pinterest gibi önemli şirketlerden exitler gerçekleştiren Startup Wise Guys, yeni exitlerini yakın zamanda duyurmaya da hazırlanıyor.

50 kişilik ekibi ile operasyonlarını ve yatırımlarını yöneten Startup Wise Guys'ın, B2B SaaS,  FinTech, siber güvenlik alanlarında çalışan erken aşama girişimlere hızlandırma programları üzerinden ve direkt yatırımlar ile ortak olduğunu da hatırlatalım.

2019 yılında Türkiye’de yer alan girişimlere de yatırım yapmaya başlayan Startup Wise Guys, şu ana kadar Türk girişimciler tarafından kurulmuş 13 girişime yatırımlar gerçekleştirdi. Startup Wise Guys'ın yatırım yaptığı yerli girişimlerin arasında VSight, Cognitiwe, Sorwe, Agrovisio, Autom8, Heybooster ve Bobu gibi girişimler yer alıyor.

2012 yılında Estonya'da kurulan ve ilk etapta sadece Estonya'da yer alan girişimlere yatırımlar yapan Startup Wise Guys, yıllar içerisinde Baltık ülkeleri, Doğu Avrupa, İtalya, Balkan Ülkeleri, Türkiye ve Afrika gibi coğrafyalara da yatırımlar yapmaya başladı.

2012 yılından bugüne kadar toplamda 260’dan fazla girişime yatırım yapan Startup Wise Guys’ın yatırımları arasında Bolt, Fractory, Katana ve Planet42 gibi önemli girişimlerin yer aldığını da ekleyelim.

Türkiye'nin hem şu ana kadar yatırım yaptıkları girişimlerin gösterdiği performans hem de fona yatırım yapan partnerler anlamında Startup Wise Guys için çok özel bir yerde olduğunu belirten Startup Wise Guys’ın Türk Partner’i Günce Önür, Türkiye’de yakaladıkları başarıyı ve öğrendiklerini farklı ülkelerde de tekrarlamaya çalıştıklarını da belirtti. Son olarak Startup Wise Guys'ın 2022 yılında 100 yeni girişime yatırım yapmayı hedeflediğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.