İnşaat ve emlak belgelerini dijitalleştiren PlanRadar, 70 milyon dolar yatırım aldı

Avusturya merkezli, inşaat ve emlak belgelerini dijitalleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan PlanRadar, Seri B turda 70 milyon dolar yatırım aldı.
İnşaat ve emlak belgelerini dijitalleştiren PlanRadar, 70 milyon dolar yatırım aldı

Avusturya merkezli, inşaat ve emlak belgelerini dijitalleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan PlanRadar, Seri B turda 70 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Insight Partners ve Quadrille Capital liderliğinde gerçekleşti. Tura ayrıca Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gründerfonds ve Cavalry Ventures gibi mevcut yatırımcıların yanı sıra Proptech1, Russmedia ve GR Capital gibi yeni yatırımcılar da katıldı.

PlanRadar, inşaat ve gayrimenkul projelerinde dokümantasyon ve iletişim için bir SaaS çözümü sunuyor. PlanRadar'ın her türden web erişimi ve yerel uygulamalar içeren çözümü, mobil cihazlar ile her türlü bilgiyi kaydetme, dokümantasyon, iletişim ve takip konularında kullanıcıya destek oluyor.

2013 yılında hayata geçirilen PlanRadar'da proje ve şantiye yöneticileri, mimarlar ve planlayıcılar, uzmanlar, teknisyenler, mülk ve tesis yöneticileri veya yatırımcılar ve mal sahipleri, her türlü bilgiyi, maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacak şekilde doğrudan tabletleri ile siteye kaydedebiliyorlar.

PlanRadar, kurulduğu günden bu yana gelirlerini yüzde 250'nin üzerinde artırdığını ve 60'tan fazla ülkede müşteri tabanını iki katından fazla 14 bin 500 müşteriye çıkardığını söylüyor. Viyana, Londra, Amsterdam, Moskova, Paris, Madrid, Milano, Zagreb, Varşova ve Bükreş'teki ofisleri ile 2020'den beri Avrupa ve Rusya'da faaliyet gösteriyor. 

PlanRadar kurucu ortağı ve eş CEO'su İbrahim İmam, inşaat operasyonlarını yönetmeyi daha kolay hale getirme görevinde olduklarını ve teknolojilerine yönelik büyük bir global iştah olduğunu söylüyor. Insight Partners Müdürü Thomas Krane ise PropTech sektörünün muazzam bir büyümeye hazır olduğunu ve PlanRadar'ın global inşaat ve gayrimenkul sektörünü dijital geleceğe taşıdığını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.