Tesco'dan yeni ön ödemeli debit kart: Tesco Clubcard Pay+

Tesco Clubcard Pay+ isimli bu yeni ön ödemeli kart, aynı zamanda müşterilerin tasarruf hesabına da bağlanabiliyor. 
Tesco'dan yeni ön ödemeli debit kart: Tesco Clubcard Pay+

Perakende devi Tesco, daha önce sunduğu sadakat programlarıyla dikkatimizi çekmişti. Şirketin bankacılık kolu, bu hafta Tesco Clubcard sahibi 20 milyon müşteriye yeni ön ödemeli banka kartını tanıttı. Tesco Clubcard Pay+ isimli bu yeni ön ödemeli kart, aynı zamanda müşterilerin tasarruf hesabına da bağlanabiliyor. 

Müşteriler, Birleşik Krallık'taki herhangi bir banka üzerinden bakiye yüklemesi gerçekleştirebiliyor. Yine de Clubcard Pay+'ın tamamen bir banka kartı olarak konumlanmadığını belirtelim. Örneğin, ek hesap ya da otomatik ödeme özelliklerine sahip değil. Bunun yanında dikkat etmeniz gereken ekstra komisyon ücretleri de mevcut. 

Tesco Clubcard Pay+ nasıl çalışıyor? 

Bu ön ödemeli kart ile müşteriler hem bir ödeme hesabına hem de tasarruf hesabına kavuşuyor. Clubcard Pay+, Visa'nın geçtiği tüm mekanlarda ve dükkanlarda kullanılabiliyor. 

Kartı, Tesco Bank uygulamasını kullanarak Birleşik Krallık'taki herhangi bir banka hesabına bağlamanız mümkün. Arzu ederseniz, bu adımın ardından hesaba para yatırabilir ve alışveriş harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz. 

Ödemeyi küsuratlarını yukarı yuvarlayarak gerçekleştirdiğinizde, ödediğiniz fark, Round Up (hesap yuvarlama) isimli tasarruf hesabında birikiyor. Bu tasarruf hesabı ise kullanıcılara yaklaşık yüzde 0.25 faiz ödüyor. Faiz oranının yine uygulama üzerinden ayarlanabildiğini ekleyelim. 

Ayrıca tasarruf hesabında biriken meblağı dilediğiniz zaman başka bir hesaba transfer edebiliyorsunuz. 

Perakende devinin bankacılık tutkusu

Bu noktada Tesco Bank'in 1997'de kurulduğunu hatırlatalım. The Royal Bank of Scotland ve Tesco'nun yüzde 50 hisse sahibi olduğu Tesco Bank, Tesco'nun The Royal Bank of Scotland'ı satın almasıyla tamamen Tesco'ya ait oldu. 

Sigorta, kredi kartı, kredi, tasarruf, ipotek ve seyahat ürünleri sunan Tesco Bank, 2014 yılında cari hesap seçeneği sunmaya başladı. Ancak bir süre önce cari hesap başvurularını askıya alan şirket, Kasım 2021'de tüm cari hesaplarını kapattı. 

Tesco Bank'in Clubcard Pay+'ı çıkararak, geleneksel bankacılığı biraz olsun bir kenara bırakarak yeni nesil bankalara meydan okuduğunu söyleyebiliriz. 

Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren Lloyds, Halifax ve yeni nesil banka Chase de Round Up benzeri hizmetler sunarak müşterilerin tasarruf etmesini sağlıyor. Ancak bu bankaların sunduğu faiz oranları yüzde 0.01 ile yüzde 5 arasında değişiyor. 

Tesco Clubcard Pay+ sunduğu fırsatlar 

Bu arada Tesco Clubcard Pay+'ın ilk olarak 2021'in Mart ayında kullanıcılara sunulmaya başlandığını belirtelim. Şirket attığı bu yeni adımla, tüm Clubcard üyelerinin bu imkandan yararlanmasını sağlıyor. 

Hesabı açtığınız ilk 100 gün içinde Tesco'da harcadığınız her 1 pound için ekstra Clubcard puanı kazanıyorsunuz. Aynı şekilde Tesco dışında yaptığınız harcamalarda ise her 8 pound için puan kazanabildiğiniz ekleyelim. 

Şu an için Tesco Clubcard Pay+ için ortak hesap açma seçeneğinin sunulmadığını da belirtmekte fayda var. Hesaplardaki paralar ise Finansal Servisler Tazmin Programı kapsamında 85 bin pounda kadar korunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.