BNPL modeli perakende harici sektörlerde de uygulanabilir

Afterpay, Klarna, Affirm gibi fintech'lerin son dönemde uygulamasını artırdığı BNPL modelinin perakende ile birlikte sağlık, seyahat ve kira ödemesi için de kullanılabileceği düşünülüyor.
BNPL modeli perakende harici sektörlerde de uygulanabilir

Geçtiğimiz senenin öne çıkan konularından iri şimdi al sonra öde (Buy Now, Pay Later - BNPL) ile ödemelerdi. Aslında Türkiye'de taksitli ya da senetli satışlar ya da birçok bankanın sunduğu erteleme özelliliği ile çok da yabancı olmadığımız bu konu pazaryerlerinin de işin içine girmesi ile birlikte gündemde kalmaya devam ediyor. 

Aslında Afterpay ve Klarna gibi fintech'lerin sunduğu BNPL sistemi kredi kartı taksitlendirmesinden biraz farklı çalışıyor. Kredi kartı limitinin kullanılmaması, BNPL hizmeti veren sağlayıcıların kullanıcıların kredi skoruna göre limit belirlemesini sağlayarak bir tür kredi kullanımının yapılmasına olanak sunuyor. Perakendede alışveriş kredisinin farklı bir alternatifi olarak görülebilecek BNPL'nin ödeme zorluğu çeken müşteriler için perakende dışında kullanımının da mantıklı olacağı düşünülmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.