5. yılını kutlayan Paribu, Paribu Net ve Paribu Ventures projelerini duyurdu

5. yılını kutlamak adına bir basın toplantısı düzenleyen Paribu, gerçekleşen toplantıda iki önemli projeyi de tanıttı.
5. yılını kutlayan Paribu, Paribu Net ve Paribu Ventures projelerini duyurdu

5 milyonu aşkın kullanıcısıyla faaliyetlerini sürdüren Paribu'nun deneyim tasarımı stüdyosu SHERPA’yı bünyesine kattığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. 5. yılını kutlamak adına bir basın toplantısı düzenleyen Paribu, gerçekleşen toplantıda iki önemli projeyi de tanıttı.

Gerçekleşen basın toplantısından açıklamalarda bulunan Paribu CEO'su Yasin Oral, ilerleyen dönemlerde Paribu Net ve Paribu Ventures projelerini kullanıma sunacaklarını duyurdu. Paribu tarafından sunulacak olan ParibuNet, temelinde bir blockchain ağı olarak hizmet verecek.

Önümüzdeki hafta itibarıyla halka açık testnet ile faaliyete geçecek olan Paribu Net üzerinde akıllı kontratlar, merkeziyetsiz borsalar, merkeziyetsiz finans platformları, NFT marketleri ve daha pek çok dağıtık uygulama geliştirilebilecek. 14 Şubat tarihinde ise mainnet’in açılması ile ağın kendi native token’ı Paribu Coin’in ön satışı da başlayacak.

Tanıtılan projelerden bir diğeri olan Paribu Ventures ise odağına blockchain teknolojisini alan bir yatırım fonu olarak hizmet edecek. Paribu tarafından paylaşılan bilgilere göre Paribu Ventures, 30 milyon dolar büyüklüğünde bir yatırım fonu olacak. Paribu Ventures'ın önümüzdeki 2 yıl içinde toplamda 30 girişime yatırım yapması hedefleniyor.

Paribu Ventures fonu, odağına blockchain teknolojisini alacak ve bu teknoloji üzerinde çalışmalar yapan girişimlere yatırımlar yapacak. Söz konusu teknolojiler arasında kripto paralardan NFT'lere, metaverse'ten blockchain tabanlı oyunlara kadar pek çok alan yer alıyor. Paribu tarafından paylaşılan bilgilere göre Paribu Ventures, hem erken aşama hem de ileri dönemlerde yer alan girişimlere yatırım yapabilecek.

Paribu Ventures fonunun web sitesi ise önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Paribu tarafından paylaşılan bilgilere göre ilerleyen dönemlerde fonun daha da büyüyebileceğini de ekleyelim. Paribu Ventures ve Paribu Net ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.