JB Lee, Steve Lee, Jeremy Nam ve Steven Koo tarafından kurulan AmazeVR, bir sanal gerçeklik konser platformu olarak öne çıkıyor. Girişim, kullanıcıların sevdikleri sanatçıları sanal gerçeklik konserlerinde izlemesini sağlıyor.
Girişimin faaliyet alanı
Sanal gerçeklik ortamında adeta sanatçılar ile yüz yüze geldiğinizi ifade eden girişim, bunun için canlı 3D çekimlerden faydalanıyor. Böylece sanatçıların hareketlerini yakınınızda ve bakışlarını üzerinizde hissedebiliyorsunuz.
Şirket ayrıca canlı 3D çekimleri, bilgisayarda üretilmiş grafik ortamlarla birleştiriyor. Bu sayede konserleri daha önce hiç görmediğiniz fantastik ortamlarda izleyebiliyorsunuz. AmazeVR'ın 2020'de Roc Nation iş birliğinde Unreal Engine tabanlı teknolojisini geliştirdiğini de belirtmekte fayda var.
Buna ek olarak girişimin sinema salonlarıyla da iş birliği yaptığını belirtelim. Şirket, VR başlıklar kullanarak geleneksel oditoryumları VR konser alanlarına dönüştürüyor. AmazeVR'ın sinema salonları ve oditoryumları tercih etmesinin başlıca nedeni ise salonlarda yer alan surround ses sistemi.
Ancak sinema salonlarının yanı sıra AmazeVR'ın özel olarak tasarladığı otobüslerde de bir VR konser deneyimi yaşamanız mümkün. Eğer söz konusu deneyim için evinizden çıkmak istemiyorsanız, AmazeVR uygulamasını indirebilirsiniz.
Girişimin şu ana kadar iş birliği yaptığı sanatçılar arasında Ceeradi ve Megan Thee Stallion yer alıyor. Megan Thee Stallion ve AmazeVR'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin 2022'in ilk aylarında izleyicilerle buluşacak.
Girişimin hikayesi
2015 yılında kururlan girişim, şu anda 40'dan fazla çalışana sahip. Başlangıçta yalnızca sanal gerçeklik teknolojileri geliştiren AmazeVR 2019'dan bu yana sadece sanal gerçeklik konserlerine odaklanmış durumda.
Bu arada kurucu ortakların daha önce Güney Kore'nin meşhur mesajlaşma uygulaması Kakao'da yönetici pozisyonunda çalıştığını belirtelim. Kakao'nun halka arz edilmesiyle, gözlerini sanal gerçeklik dünyasına çeviren kurucular, silikon vadisinde yeni girişimlerinin temelini attı.
Yine de kurucu ortakların Güney Kore'yi tamamen defterden sildiği söylenemez. Los Angeles merkezli AmazeVR aynı zamanda Seoul'da bir ofise de sahip.
Yatırımlar
AmazeVR şimdiye kadar 40.3 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 2015 yılında gerçekleşen tohum yatırımında 6.3 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim.A serisinde toplamda 9.5 milyon dolar yatırım alan şirket, 2021'in Nisan ayında başlayan yatırım turunu bir başka 9.5 milyon dolarlık yatırım ile başlattı.
11 Ocak'ta gerçekleşen yatırım turunda ise 15 milyon dolar yatırım almayı başardı. Bu son yatırım turu Partners Investment ve Murex Partners liderliğinde gerçekleşti. Tura, Smilegate Investment, Quantum Ventures Korea, ABC Partners, Everrich Group,GS Futures, We Ventures, Base Investment ve Dunamu & Partners katılım gösterdi.
Ayrıca şirketin mevcut yatırımcıları Mirae Asset Venture Investment, Mirae Asset Capital, Partners Investment ve Timewise Investment da bu turda şirketi destekledi.
AR, VR ve Metaverse'de müzik üretimi
Pandemi ile birlikte hem sanatçılar hem de izleyiciler uzaktan konser ve etkinlik deneyimlerine sıcak bakmaya başladı. 2020 yılında Travis Scott'ın online Fortnite konseri 12,3 milyon kişi tarafından izlenirken, Finlandiya, 1 Mayıs'ı tüm ülkenin katılabildiği sanal gerçeklik konseriyle kutladı.
Aşılanma ile karantina dönemlerini biraz olsun geride bıraksak da; Pandemi henüz tamamen sona ermedi. Bu süreçte, etkinliklerin ve konserlerin, sanal gerçekliğin yanı sıra artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik gözlükleriyle gerçekleşmesi olası. Son bir kaç aydır Metaverse kavramının da hayatımıza girmesiyle, metaverse konserlerini daha fazla konuşacağımız bir gelecekten bahsedebiliriz. Metaverse'de müzik konusunda daha fazla bilgi edinmek için Besteci Mehmet Ünal ile gerçekleştiğimiz Metaverse'de müzik üretimi nasıl olacak? Ağlar arasında yaşayan bir enstrüman ile tanışın başlıklı röportajımızı inceleyebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap