WhatsApp, sesli mesajların arka planda dinlenmesine izin verecek

WhatsApp, hem Android hem de iOS için sesli mesajların arka planda dinlenebilmesi özelliği üzerinde çalışıyor.
WhatsApp, sesli mesajların arka planda dinlenmesine izin verecek

WhatsApp, yaklaşık bir ay önce sesli mesajları göndermeden önce dinleyebilmemize olanak sağlayan özelliğini test ediyordu. Şimdi ise şirketin sesli mesajlar özelinde bazı yenilikler üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı. WABetaInfo'ya göre WhatsApp, hem Android hem de iOS için sesli mesajların arka planda dinlenebilmesi özelliği üzerinde çalışıyor.

Bu özellik, farklı bir sohbete geçtiğinizde bile size iletilen sesli mesajları dinlemenizi sağlayacak. Yani diyelim ki bir arkadaşınızın sesli mesajını dinlemeye başladınız ve o sırada başka biri size bir mesaj gönderirdi. Bu esnada sesli mesajınızı dinlemeyi kesmeden diğer arkadaşınızdan gelen mesaja cevap verebileceksiniz. Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda sesli mesaj uygulamanın üst kısmında bir oynat/duraklat düğmesi ile görünecek, kişinin adı ve mesajı kapatmak için bir kapat düğmesi de bulunacak.

Bu özellik, WhatsApp Business beta da dahil olmak üzere bazı iOS beta test kullanıcılarına sunuldu. Ancak farklı bir sohbete geçtiğinizde sesli notları dinleyemiyorsanız, WhatsApp hesabınızın özelliği test etmenize henüz hazır olmadığını söyleyebiliriz. Android'de ise uygulama henüz geliştirilme aşamasında o yüzden ne zaman ve hangi kullanıcılara sunulacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp'ın gündeminde tek yenilik bu da değil. Uygulama, kısa bir süre sonra, biri size mesaj gönderdiğinde kişilerinizin profil fotoğraflarını bildirimlere ekleyecek. Yani WhatsApp'ta her yeni bildirim aldığınızda, kişinin adı ve profil resmi görünecek.

WhatsApp ayrıca birisinin bir grup sohbetinde size cevap verip vermediğini veya sizden bahsettiğini ayırt etmenize de imkan sağlayacak. Bir grupta biri size yanıt verirse, birinin size yanıt verdiğine dair bir bildirim alacaksınız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.