90 milyon dolar yatırım alan neobank Novo'nun değeri 700 milyon dolara ulaştı

KOBİ'ler için sıfırdan bankacılık hizmeti oluşturan neobank Novo, Stripes tarafından yönetilen Seri B yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı.
90 milyon dolar yatırım alan neobank Novo'nun değeri 700 milyon dolara ulaştı

KOBİ'leri odağına alan ve onlar için sıfırdan bankacılık hizmeti oluşturan neobank Novo, Stripes tarafından yönetilen Seri B yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. Tura Valar Ventures, Crosslink Capital, Rainfall Ventures ve BoxGroup da katıldı. Novo, aldığı bu yatırımı platformunu büyütmek, kullanıcı sayısını artırmak ve yeni ürünler geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin değeri, Seri B ile birlikte 700 milyon dolara ulaştı. 

2018 yılında Michael Rangel ve Tyler McIntyre tarafından kurulan Novo, küçük işletme sahipleri, girişimciler ve serbest çalışanlar için dijital bir bankacılık platformu olarak hizmet veriyor. Günümüz şirketlerine daha iyi ticari mevduat hesapları sağlamayı hedefleyen girişim, FDIC sigortalı topluluk bankalarından oluşan bir ağ tarafından destekleniyor. Novo'nun merkezi ise Miami'de bulunuyor. 

Geçtiğimiz sene kullanıcı sayısını 24 binden 150 bine çıkaran Novo, büyük bankalarla rekabet ediyor. Novo CEO'su Michel Rangel, pazarın yüzde 99'una büyük bankaların sahip olduğunu, bu yüzden kendilerine rakip olarak bu bankaları gördüklerini belirtiyor.

Novo'nun şu anda ABD'de 150 binden fazla KOBİ müşterisi bulunuyor. Novo, geçtiğimiz haziran ayında 1 milyar dolarlık işleme ev sahipliği yaparken, sadece 6 ayda bu sayıyı 4 milyar dolar artırdı. Platformun şimdiki işlem hacimi ise tam tamına 5 milyar dolar. 

Novo, haziran ayında aldığı 40 milyon dolarlık Seri A yatırım turundan sonra, hizmet için API'lar sağladığı bir pazar yeri kurmuştu. Novo, bu pazar yerinde atış noktası ödemeleri, e-ticaret işlemleri, fatura ve bordro yönetimi gibi hizmetler sunmaya devam ediyor ve böylelikle iş kapsamını neobank'ın ötesine taşımayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.