Meta yeni Gizlilik Merkezi'ni tanıttı

Meta yeni Gizlilik Merkezi'nde Güvenlik, Paylaşım, Bilgi Toplama (Collection),Kullanım ve Reklamlar olmak üzere 5 modül üzerinden hareket ediyor. 
Meta yeni Gizlilik Merkezi'ni tanıttı

Facebook'un bir süre önce ana şirketinin ismini Meta olarak değiştirdiğini sizlere aktarmıştık. Yeni ismiyle Metaverse vizyonuna dikkat çeken Meta, tüm uygulama ailesinin gizlilik merkezini tek bir yere toplamak için harekete geçti. Bu noktada Meta atısı altında Instagram, WhatsApp, Facebook, Oculus ve Messenger'ın yer aldığını belirtelim.

Gizlilik merkezi ismini taşıyan bu yeni yapı, test sürecinde ABD'deki Facebook kullanıcılarına açıldı. Şu an için yalnızca Facebook masaüstü sürümünde aktif olan Gizlilik Merkezi'nin önümüzdeki aylarda daha fazla kullanıcıya açılması planlanıyor. Bununla beraber Meta çatısında yer alan daha fazla uygulamanın kullanıcıları gizlilik merkezine yönlendireceğini belirtelim. 

Gizlilik Merkezi'ne ulaşmak için Ayarlar ve Gizlilik kısmına basmanız yeterli. Ancak henüz özellik size açılmadıysa bu alanda Gizlilik Ayarı Kontrolü ve Gizlilik Kısayolları ile karşılaşmaya devam edeceksiniz. 

Gizlilik Merkezi'ndeki 5 modül

Meta yeni Gizlilik Merkezi'nde Güvenlik, Paylaşım, Bilgi Toplama (Collection),Kullanım ve Reklamlar olmak üzere 5 modül üzerinden hareket ediyor. 

Güvenlik modülünde hesap güvenliğine dair bilgi tazeleyebiliyor, 2 faktörlü güvenlik gibi araçları kullanabiliyor ya da Meta'nın veri kazımayı (Scraping) önlemek için yaptıklarını inceleyebiliyorsunuz. 

Paylaşımda ise paylaşımlarınızı kimlerin gördüğüne dair bilgi alıp, Hareketleri yönet gibi araçlarla eski gönderilerinizi silebiliyorsunuz. 

Bilgi Toplama modülünde Meta'nın topladığı tüm verileri görüntüleyebilecek, Profil bilgilerine eriş gibi araçlarla toplanan bilgilerinizi görebileceksiniz. 

Kullanım modülünde Meta'nın verileri ne amaçla ve hangi alanlarlarda kullandığını görürken, bilgilerinizin kullanımına dair araçlara erişim sağlayabileceksiniz. 

Son olarak Reklamlar panelinde ise toplanan ve kullanılan bilgilerinizin gördüğünüz reklamları nasıl belirlediğini öğrenebileceksiniz. Şirket, Reklam Tercihleri aracı ile reklam tercihlerini bu alandan yönetmenize imkan tanıyor. 

Bir süredir Meta uygulama ailesinde kullanıcıların gizlilik ve güvenliğine dair yaşanan skandallar, şirketin kendi Metaverse'ü Horizon Worlds'te kullanıcıları nasıl koruyacağı konusunda soru işaretlerini doğurmuştu. Belki de bu nedenle Meta'nın ilk icraatlerinden biri gizlilik ve güvenlik konusundaki bilgilere ve araçlara erişimini kolaylaştırmak oldu. Şirketin bu yaklaşımı Horizon Worlds'e de sirayet edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.