Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: "Turkcell'den yeni unicornlar çıkacak"

Las Vegas'ta gerçekleşen CES 2022'de, Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan'la şirketin gelecek planlarını konuştu.

Las Vegas'ta gerçekleşen CES 2022'de, Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan'la şirketin gelecek planlarını konuştu.

Murat Erkan, Turkcell'in müşteri kazanımına, yatırımlarına ve odaklandığı alanlara değindi. Turkcell'in salt bir telekom operatörü olmadığını; dijital servisleri ile öne çıktığını belirtti. Bu servislerin de kendi içlerinde ayrışarak birçok değerli şirketi ortaya çıkardığını sözlerine ekledi. Bu noktada Paycell'in önemine vurgu yapan Erkan, fintech alanında müthiş gelişmeler yaşandığını ve Paycell'i de globale açma planları olduğunu belirtti.

Başka ürünlere de odaklanıldığını belirten Murat Erkan, finansman ihtiyacından ziyade stratejik iş birliklerinin önemli olduğunu altını çizdi. 

Turkcell'in son dönemde rüzgar enerjisi santrali satın alımı gerçekleştirmesi konusunda Erkan, şirketin enerji ihtiyacının yoğun olduğunu belirtti. Erkan, rüzgar ile güneş enerjisine yatırım yapma sebeplerinin bu konuda sürdürülebilirliği ön plana almak olduğunu dile getirdi ve ilerleyen dönemde bu yenilenebilir enerji kaynaklarının sadece şirketin ihtiyaçlarını değil; KOBİ'lerin ve bireylerin de ihtiyaçlarını karşılayabileceğini sözlerine ekledi.

Murat Erkan, Turkcell'in 2022'de yeni teknolojilere ve varolan teknolojilerin geliştirilmesi için yatırımlar yapacağını söyledi. 2021'in ilk  ayında 2,5 müşteri kazandıklarını belirten Erkan, müşteri edinimine odaklanmanın önemli olduğunu; müşteriyi telekom pazarından yakalayıp diğer işlere yöneltebilmek gerektiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.