The New York Times, The Athletic'i 550 milyon dolara satın alacak

The New York Times, spor odaklı medya kuruluşu The Athletic'i 550 milyon dolara satın almak için anlaştı. Satın alma tamamen nakit olarak gerçekleşecek.
The New York Times, The Athletic'i 550 milyon dolara satın alacak

The New York Times, spor odaklı medya kuruluşu The Athletic'i 550 milyon dolara satın almak için anlaştı. Satın alma tamamen nakit olarak gerçekleşecek. The New York Times, The Athletic'i bağımsız bir abonelik olarak sunacak ve onu New York Times paketinin bir parçası haline getirecek.

1,2 milyon aboneliğe sahip ve 600 çalışanı bulunan online spor haber kaynağı The Athletic, aslında kendi başına kârlı bir şirket değildi. Şirketin, 2023 yılına kadar da böyle bir planı yoktu. 2019 ve 2020 yılları arasında yaklaşık 100 milyon dolar harcama yapan şirketin aynı dönemdeki kazancı ise 73 milyon dolardı. 

The New York Times'ın The Athletic'i satın alması ise iki şirket için de farklı kapıları açacak gibi görünüyor. Zira Times Company'nin CEO'su Meredith Kopit Levien, The Athletic'i, The Times için harika bir tamamlayıcı olarak nitelendiriyor. Artık 10 milyondan fazla aboneliğin yanı sıra daha büyük bir hedefin peşinde olduklarını belirten Levien, The Athletic'in, The New York Times'ın adreslenebilir potansiyel abone pazarını genişletmesini sağlayacağına inandıklarını dile getiriyor. 

Şirket, Times mülkiyeti altında The Athletic'in The Times'ın haber odası ve spor bölümünden ayrı olarak işletileceğini söyledi. Yayıncı ise The Times'da Yemek Pişirme ve Oyun uygulamalarının yanı sıra ürün tavsiye sitesi Wirecutter'ın lideri olan uzun süredir üst düzey yönetici olan David Perpich olacak.

The Athletic'i 2016 yılında hayata geçiren Alex Mather ve Adam Hansmann ise satın alma işleminden sonra şirkette kalmaya devam edecek. Sitenin CEO'su olan Mather, genel müdür ve eş başkan olacak, The Athletic'in başkanı olan Hansmann da şirketin COO'su ve eş başkanı olacak.

Satın alma sonrasında The Athletic aboneliklerinin nasıl değişeceği veya yayındaki personelin satın alma işleminden nasıl etkileneceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu noktada bazı medya satın almalarını da hatırlatmak gerekiyor. Örneğin; BuzzFeed, kısa bir zaman önce Complex ve HuffPost'u satın almıştı.

BuzzFeed, HuffPost'u satın aldıktan sonra 190 HuffPost çalışanından 47'sini işten çıkarmış ve HuffPost Kanada kolunun tamamını kapatmıştı. Hatta pandeminin başlangıcında hem The New York Times hem de The Athletic, birçok çalışanını işten çıkardı. Bu nedenle çalışanlar için nasıl bir yol izleneceği şu anda gerçekten bir merak konusu. Cevapları satın alma tamamlandıktan sonra hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.