ŞirketOrtağım, IoT uygulamaları geliştiren Roltek Teknoloji’ye 10 milyon lira değerleme üzerinden yatırım yaptı

2021 yılında ciro bazında yüzde 600 oranında büyüme gerçekleştiren Roltek Teknoloji, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı'ndan 10 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldı.
ŞirketOrtağım, IoT uygulamaları geliştiren Roltek Teknoloji’ye 10 milyon lira değerleme üzerinden yatırım yaptı

2014'te kurulan ŞirketOrtağım Yatırımcı ağı yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. Bugün edindiğimiz bilgilere göre evler, ofisler, hastaneler, alışveriş merkezleri, fabrikalar, enerji santralleri ve tarım arazilerinin çalışma verimliliğini artıran çözümler sunan Roltek Teknoloji’ye yatırım yaptı.

Girişim, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı'nın 8 yatırımcısından 10 milyon lira değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Roltek, 2014 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tekno Girişim Sermaye Desteği kapsamında yerli olarak RF ve GSM tabanlı Modem, Gateway ve Remote I/O donanımlarının üretilmesi amacıyla kuruldu.

Roltek Teknoloji’nin otomasyon sistemlerine yönelik kablosuz çözümler ürettiğini ve ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı olarak bu hikayeden etkilendiklerini ifade eden Adem Duman “Ağ olarak sektör farkı ayırt etmeksizin potansiyeli yüksek ve gelişime açık çözümler sunan girişimlere sıcak bakıyoruz. Tüm sektörlere sürdürülebilir ve güvenilir çözümler sunan Roltek’in IoT uygulamaları ile kısa zamanda adından daha fazla söz ettireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Roltek Kurucu Ortakları Buğra Demiriz ve Serhat Evcim

Şirketin kurucu ortağı Buğra Demiriz Roltek'in 2021 yılında ciro bazında yüzde 600 oranında büyüme gerçekleştirdiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Geliştirdiğimiz donanım ve yazılım çözümleriyle bir çok alanda kullanıcılara konforlu bir hayat sunuyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz, yenilikçi teknoloji ve hızlı entegre edilebilir çözümlerimizle iş ortaklarımızın dijital dönüşüm yolculuklarında tüm saha şartlarına uygun uçtan uca IoT deneyimi sunmamızdır.

Kurucu Ortak Serhat Evcim ise, Roltek Teknoloji’nin dijital dönüşüm ve nesnelerin interneti (IoT) yoluyla; üretim verisi, süreç ve enerji takibi, makinelerin çalışma verilerinin kontrolünü sağladığını ifade etti. 

Şirket, tarım alanında kullanılan IoT tabanlı akıllı tarım sistemleri, bağlı sensörleri kullanarak ekin tarlalarının ışık, sıcaklık, nem ve toprak nemi vb. gibi verileri izlemeye yardımcı oluyor. IoT, doğru sulama için, sulama sistemlerinin otomasyona bağlanmasında kullanılıyor.

Akıllı şehirlerde kullanılan akıllı sokak lambaları ve akıllı sayaçlar gibi IoT sensörleri, enerji tasarrufuna, çevresel göstergeleri izlemeye ve kamu güvenliğini tahsis etmeye yardımcı oluyor. Akıllı bina uygulamaları için ortam hava kalitesi ve sıcaklık verilerine göre havalandırma kontrolü yapılıyor.

Diğer yatırımları arasında neler var?

Şirket Ortağım'ın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın “Teknogirişim Sermayesi Desteği” ile kurulmuş iki yatırımı daha mevcut. Bunların arasında Türkiye’nin moleküler biyoteknoloji alanında üretim yapan ilk yerli girişimi Hibrigen ve patentli bir teknik ile kauçuk bazlı polimerden yedek parça üretimi yapan Ferge bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.