Altyapı şebekelerinin güvenliği için teknoloji geliştiren Xage, 30 milyon dolar yatırım aldı

Petrol ve gaz boru hatları, su kaynakları ve elektrik şebekeleri gibi altyapı sistemleri için blockchain korumalı güvenlik platformu sunan Xage, Piva'nın liderliği üstlendiği Seri B turda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Altyapı şebekelerinin güvenliği için teknoloji geliştiren Xage, 30 milyon dolar yatırım aldı

Petrol ve gaz boru hatları, su kaynakları ve elektrik şebekeleri gibi altyapı sistemleri için blockchain korumalı güvenlik platformu sunan Xage, Piva'nın liderliği üstlendiği Seri B turda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar March Capital, City Light Capital, Saints Capital ve Saudi Aramco Energy Ventures'ın yanı sıra yeni yatırımcılar Momenta, Valor Equity Partners ve OurCrowd da katıldı.

Seri B ile bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 54 milyon dolara çıkaran Xage, son yatırımla yönetim kuruluna yeni isimleri de ekliyor. Piva'nın Yönetici Ortağı Mark Gudiksen ve Momenta'nın Yönetici Ortağı Michael Dolbec, Xage'nin yönetim kuruluna katılıyor. 

Xage Fabric adlı ürünü ile hizmet veren şirketin platformu, gerçek dünya operasyonel teknoloji sistemini kullanan her varlığın kendi kimliğine sahip olmasına izin veriyor ve varlıkların uygulamalara ve verilere uygun erişimini belirlemek için sıfır güven ilkeleri sağlıyor. Xage'in çözümü, bir saldırının etkisini sınırlamak için bir blockchain'deki düğümlerde düzenlenen dijital defter teknolojisini kullanıyor, böylece bir veya iki düğümün kontrolünü ele geçirmek tüm ağı tehlikeye atmıyor.

Xage CEO'su Duncan Greatwood, platformun modern ekipmana ek olarak çoğu eski ekipmanı da kapsadığını ve bunun çok önemli olduğunu söylüyor. Zira Greatwood'a göre tüm operasyonlarda yeni ve eskinin entegrasyonu önem teşkil ediyor.

Xage, son birkaç ayda kritik operasyonları için sıfır güvenin benimsenmesini önemli ölçüde hızlandırdı. Xage, 2021'in dördüncü çeyreğinde, 2020'nin tamamından daha fazla dağıtım gerçekleştirdi. Ayrıca, Burns & McDonnell'in bir parçası olan 1898 & Co ve Iron Bow gibi şirketlerle iş birliği yaptı. Xage'in 2021'deki iş ortağı sayısı, 2020'ye göre yüzde 500 artarken iş ortaklarından elde ettiği gelirde de yüzde 1000'den fazla artış yaşandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.