ABD'li traktör üreticisi John Deere, otonom traktörler için yazılım ve donanım kiti hazırladığını duyurdu

2019'dan beri denenen sistemin satışına 2022'nin sonbaharında başlanacak. Amaç kendi kendine giden yani sürücüsüz traktör sistemini güçlendirmek.
ABD'li traktör üreticisi John Deere, otonom traktörler için yazılım ve donanım kiti hazırladığını duyurdu

Alman konsorsiyumu tarafından tarladaki mahsüllerin maruz kaldığı yabancı otlarla mücadele etmek için AMU-Bot adında otonom bir robot geliştirdiğini yazmıştık. Bunun amacının tarımsal alanlarda yabancı otlarla zirai ilaç yani pestisit kullanmadan mücadele etmek olduğunu belirtmiştik. Özellikle birkaç yıl içinde girişimlerin sayısının arttığı biliniyor. Bu girişimlere yapılan yatırım, 2020'de 30 milyar dolar idi.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; ABD'li traktör üreticisi John Deere CES 2022'de otonom traktör sektörü için önemli bir haber duyurdu. Buna göre şirketin yeni nesil traktör modelleri yani 8R'ler, sürücüsüz olarak görev yapabilir hale gelecek. Şirket, bunun için otonom tarım kiti yani donanım ve yazılım paketi hazırladı. 2019'dan beri denenen sistemin satışına 2022'nin sonbaharında başlanacak. Amaç kendi kendine giden yani sürücüsüz traktör sistemini güçlendirmek ve çiftçilerin kısa zamanda daha fazla iş halledebilmesine yardımcı olmak. Şirket, bu yüzden büyük arazi sahiplerini odağına alıyor.

Canlı video ve verilere erişim sağlamayı amaçlayan sistem, John Deere Operasyon Merkezi Mobil tarafından uzaktan kontrol edilecek. Nvidia Jetson modülü tarafından desteklenen altı çift stereo kameraya sahip. Belirlenmiş bir coğrafi sınırı tanımlamak Geofencing ve GPS yönlendirme sistemi kullanılacak. 

1837'de kurulan John Deere, çiftliklerde otonom teknolojiyi hızlandıracak teknolojiler geliştirmek için Bear Flag Robotics'i satın almıştı. Bu satın alma 2019 yapılmıştı. Amaç, otonom teknolojileri açısından çiftçiler için daha sürdürülebilir ve karlı operasyonlar oluşturmak için kaynaklarını stratejik olarak kullanmalarını sağlamak idi. John Deere yetkilileri Bear Flag'ın makine otomasyonu aracılığıyla küresel gıda üretimini artırma ve gıda yetiştirme maliyetini düşürme misyonuyla uyuştuklarını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.