Google, siber güvenlik şirketi Siemplify'ı 500 milyon dolara satın aldı

Google'ın 500 milyon dolarlık yeni satın alması ile Siemplify, Google Cloud Platform'a, özellikle de Chronicle operasyonuna entegre edilecek.
Google, siber güvenlik şirketi Siemplify'ı 500 milyon dolara satın aldı

Google, güvenlik düzenleme, otomasyon ve yanıt (SOAR) hizmetleri sunan siber güvenlik şirketi Siemplify500 milyon dolara satın aldı. Satın alma Google tarafından açıklanmadı, ancak Siemplify'ın CEO'su ve kurucu ortağı Amos Stern, Siemplify'ın Google Cloud Platform'a, özellikle de Chronicle operasyonuna entegre edileceğini belirterek satın almayı onaylamış oldu. 

Google ve Siepmlify, anlaşmanın detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmamış olsa da şirketlere yakın kaynaklar satın alma miktarının 500 milyon dolar olduğunu doğruladı. 

İsrail merkezli Siemplify, dünya çapındaki kuruluşlar ve MSSP'ler için güvenlik düzenleme, otomasyon ve yanıt sağlayıcısı olarak hizmet veriyor. Şirketin bütünsel güvenlik operasyonları platformu, güvenlik ekiplerinin tehditleri daha iyi araştırmasını, analiz etmesini ve düzeltmesini sağlıyor. Otomatik, tekrarlanabilir kullanma süreçleri ve KPI'ların gelişmiş ölçümü ile Siemplify, SOC ekiplerine sürekli iyileştirme kültürü oluşturma konusunda yardımcı oluyor.

Siemplify'ın patentli bağlam odaklı yaklaşımı, güvenlik analistleri için vaka yükünü ve karmaşıklığı azaltarak daha yüksek verimlilik ve daha hızlı yanıt süreleri sağlıyor. Siemplify'ın New York'ta ve Tel Aviv'de ofisleri bulunuyor.

Chronicle ise siber güvenlik telemetrisi için tasarlanmış bir platform. İhlalleri tespit etmek ve durdurmak için bir ipucu elde etmenin bir yolu olarak, tüm cihazlar ve ağlar arasındaki verilerin hareketini özellikle takip ediyor. SOAR platformları da güvenlik operasyonları uzmanları tarafından aktiviteyi yönetmek ve izlemek, iyileştirme sürecini başlatmak ve aynı şeyin başka bir yerde olmasını önlemek için her şeyi günlüğe kaydetmek için kullanılıyorlar. Google ise bu kapsamda müşteri kazanımını artırmak için Chronicle'a daha fazla hizmet ve otomasyon ekliyor; Siemplify satın alması da bu amaçla yapılıyor. 

Mevzubahis satın alma ile Siemplify'ın yeteneklerini Chronicle'a, işletmelerin güvenlik operasyonlarını modernize etmelerine ve otomatikleştirmelerine yardımcı olacak şekilde entegre etmek amaçlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.