L'Oréal'den evde saç boyamayı kolaylaştıran cihaz: Colorsonic

Tıpkı diğer saç şekillendirme aletlerine benzeyen Colorsonic'in bir yarısında fırça kıllarından oluşan bir ağızlık, diğer yarısında ise hassas bir geliştirici ve formül karışımı içeren bir kartuş bulunuyor.
L'Oréal'den evde saç boyamayı kolaylaştıran cihaz: Colorsonic

Son birkaç yıldır CES'te giyilebilir UV ve pH sensörlerinden yapay zeka destekli bir cilt bakım cihazına kadar birçok ürünü tanıtan L'Oreal, şimdi de evde saç boyamayı kolaylaştıran yeni bir cihazın tanıtımını yaptı. Cihazın adı Colorsonic.

L'Oréal, cihazı müşterilerinin yardımıyla beş yıl boyunca geliştirdi ve iyileştirdi. Colorsonic'in karıştırıcı mekanizması, saç rengini oluşturmak için renklendirici kartuşlardan tam hacimde geliştirici ve formülü karıştırmak için basit bir sürece sahip.

Tıpkı diğer saç şekillendirme aletlerine benzeyen Colorsonic'in bir yarısında fırça kıllarından oluşan bir ağızlık, diğer yarısında ise hassas bir geliştirici ve formül karışımı içeren bir kartuş bulunuyor. Cihaz, doğru miktarda saç rengini dağıtarak çalışıyor ve ardından fırça gibi olan kısım, rengi eşit şekilde uygulamak için belirli bir açıyla dakikada 300 defadan fazla salınım yapıyor. Temel olarak cihazın arkasındaki fikir ise şu; saçınızı tarar gibi istediğiniz rengi elde edip saçı boyayabilmeniz. 

Paylaşılan bilgilere göre cihazdaki renk seçenekleri ise sınırlı olmayacak ve zamanla daha fazla renk eklenecek. L'Oréal, ilerleyen dönemde daha cüretkar renklerin de Colorsonic'e dahil edileceğini söylüyor. L'Oreal ayrıca, her kartuşun evde kullanılan tipik boya kitlerinden yüzde 54 daha az plastik kullandığını belirtiyor. 

Kuaför salonları için kabinli çözüm: Coloright

L'Oreal ayrıca salonlara yeni bir Coloright sistemi eklemeyi planlıyor. Coloright tipik bir bir kabine benziyor ve 1500 renk için sanal bir deneme yapılmasına imkan veriyor. Ayrıca saçınızın rengini ve gözenekliliğini ölçebileceğiniz bir saç değerlendirmesi de sunuyor. Coloright sistemi içinde bir profil oluşturabilmek ve böylece katılan herhangi bir salonda doğru saç rengini alabilmek de mümkün oluyor. Yani Coloright'ı deneyimlemek için sürekli gittiğiniz kuaföre gitmenize gerek kalmıyor. 

Colorsonic ile Coloright'ın ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz belli değil. Ancak Coloright halihazırda Fransa'daki bazı salonlarda mevcut ve 2022'nin sonunda veya 2023'ün başlarında tam ölçekli bir lansman yapılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.