Insurtech'lerde öne çıkan 3 girişim

Insurtech sektörü hem kendi içinde hem de sigorta şirketleriyle iş birlikleri ile büyümeye devam ediyor. Sektörde öne çıkağını düşündüğümüz 3 girişimi sizler için kısaca özetledik.
Insurtech'lerde öne çıkan 3 girişim

Insurtech'ler dijital teknolojilerin kullanımı ile son kullanıcılarla birlikte sigorta şirketleri için de önemli partnerler haline geldi. 2022'ye girerken insurtech'lerin yükselen bir trend olmaktan çok sektörü büyüten ve büyük sigorta şirketleri için hem rakip hem de iş birliği yaptıkları oyuncular haline geldiğini görmekteyiz.

Son kullanıcıların sigortaya bakış açısını değiştiren insurtech'ler hacim olarak büyük şirketlerle rekabet edemese de sundukları çözümler ile yeni müşteri kazanımı konusunda farklı yollar geliştirerek ilk defa sigorta kullanan müşterileri de sektöre dâhil etmek konusunda başarılı bir grafik çiziyor. Ek olarak tahminleme, fiyatlandırma ve yeni ürün üretmek konusunda da birçok farklı örnek sunan insurtech'lerin son dönemde sigorta şirketleri ile iş birliği yaptığını, sundukları ürünleri sigorta şirketlerinin farklı kullanım amaçlarına göre tasarladıklarını ya da müşteriye daha kolay ulaşmak için sağlık sektörü gibi farklı sektörlerle de çalıştığını görmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.