Sim kart yuvasına sahip olmayan iPhone modelleri önümüzdeki yıl tanıtılabilir

MacRumors'ın isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, ABD'de yer alan büyük GSM operatörlerine 2022 yılının Eylül ayında sadece eSIM özellikli iPhone modellerinin lansmanına hazırlanmalarını tavsiye etti.
Sim kart yuvasına sahip olmayan iPhone modelleri önümüzdeki yıl tanıtılabilir

Apple'ın iPhone modellerinden kulaklık girişini kaldırdığını geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkan sızıntılar ile birlikte Apple'ın 2023 yılında sim kart yuvasını da iPhone modellerinden kaldırabileceği iddia edilmişti.

Sızıntılara göre Apple, 2023 yılında Brezilya başta olmak üzere belirli bölge ve ülkelerde iPhone 15 modelleri için sim kart yuvasını kaldırarak sadece eSIMsunacak. Bugün ortaya çıkan yeni bilgilere göre ise sim kart yuvasının kaldırılması tahmin edilenden çok daha erken gerçekleşebilir

MacRumors'ın isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, ABD'de yer alan büyük GSM operatörlerine 2022 yılının Eylül ayında sadece eSIM özellikli iPhone modellerinin lansmanına hazırlanmalarını tavsiye etti. Kısacası sim kart yuvasına sahip olmayan ve sadece eSIM sunan iPhone modelleri iPhone 14 ailesi ile birlikte önümüzdeki yıl karşımıza çıkabilir.

Hatırlatmak gerekirse Apple, iPhone XS modeli ile birlikte eSIM sunmaya başlamıştı. eSIM teknolojisi uzun süredir mevcut durumda olsa da henüz çok popüler bir teknoloji haline gelmedi. Sim kart yuvasına sahip olmayacak olan iPhone modellerinin hangi ülkelerde satışa sunulacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmadığını da hatırlatalım. 

Konu ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Apple'ın iPhone modellerinden kaldırmak istediği bir diğer bağlantı noktası ise Lightning olarak karşımıza çıkıyor. iPhone modelleri için Lightning'in ardından Type-C sunması beklenen Apple, gelecekte ise bu bağlantı noktasını tamamen kaldırarak kablosuz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.