Netflix Türkiye'nin yeni WhatsApp Sticker botu

Netflix Türkiye geçen hafta yayına aldığı yeni WhatsApp Sticker (çıkartma) botunu takipçilerine duyurdu.
Netflix Türkiye'nin yeni WhatsApp Sticker botu

Netflix Türkiye geçen hafta  yayına aldığı yeni WhatsApp Sticker (çıkartma) botunu takipçilerine duyurdu. Netflix izleyicilerine sevdikleri dizilerden çıkartmalar gönderiyor. Böylece sohbetlerinizde sevdiğiniz dizilerin çıkartmalar kullanabiliyorsunuz. 

WhatsApp için Netflix Sticker Botu Nasıl kullanılıyor? 

Öncelikle Netflix'in paylaştığı bağlantıya tıklayarak, bir WhatsApp sohbetine otomatik bir mesaj ile giriş yapıyorsunuz. Ardından WhatsApp Sticker botu sizinle KVKK aydınlatma metnini paylaşıyor ve onaylama seçeneği sunuyor. Bu arada  söz konusu aydınlatma metninin Netflix alan adı altında yer almaması dikkat çekiyor. 

Aydınlatma metnini onayladıktan sonra ise bot, dizilere özel hazırlanmış çıkartmaları göndermek için iki farklı seçenek sunuyor. Eğer "rastgele yolla" seçeneğini tercih ederseniz,  pek çok farklı diziye göndermeden bulunan çıkartmalar paylaşılıyor. Dizi yolla seçeneğinde ise karşınıza pop-up benzeri bir liste çıkıyor. 

Özel çıkartması bulunan diziler arasında Kulüp, Bir Başkadır, Aşk 101 La Casa de Papel, Emily in Paris, Squid Game ve You yer alıyor. Eğer kendinizi bu dizilerle kısıtlamak istemiyorsanız, dizi listesinde yer alan "Netflix" ve " Daha daha" seçeneklerini tercih edebilirsiniz. 

Netflix'in duyurusunun ardından kısa bir süre içinde bot, büyük bir taleple karşılaştı. Öyle ki; gönderinin altındaki yorumlarda kısa bir süreliğine erişim ve yanıtlama problemi yaşandığı belirtildi. Netflix Türkiye hesabı ise tatlı bir dil ile böyle bir taleple karşılaşacaklarını tahmin etmediklerini açıkladı. Bot şu anda aktif ve kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor. 

Aslında WhatsApp Sticker botunun basit gibi görünse de; iki farklı yönden zekice tasarlanmış bir pazarlama adımı olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan ilki, Netflix dizilerinin ilk elden "Meme" kültürüne ayak uydurması ve kullanıcıların günlük sohbetlerinde görünürlük kazanması. Artık kullanıcılar sohbet gruplarında kendilerini "Netflix dizileri" aracılığıyla ifade edecek. Bir diğeri ise, bu eğlenceli fikir ile kullanıcıların telefon numaralarına erişim sağlanması. Bu noktada Netflix'in açık rıza metninde hangi verileri topladığını belirtmediğini söyleyelim. Kısacası; Netflix Türkiye bu yeni bot ile kullanıcılarını daha yakından tanıyabilir. Verilerin yeni remarketing kampanyalarına ilham vermesi de olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.