Dijital sağlık girişimi Apella, A serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turunda Vensana Capital, PFM Health Sciences, Twine Ventures, Upside Partnership ve Operatör Partners yer aldı. Apella, yeni yatırımı iş geliştirme süreçlerinde kullanacak.
Dijital sağlık girişimi Apella, A serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı

Dünya Sağlık Örgütü 'sağlık teknolojisi'ni bir sağlık sorununu çözmek ve yaşam kalitesini iyileştirmek için geliştirilen cihazlar, ilaçlar, aşılar, prosedürler ve sistemler şeklinde organize bilgi ve becerilerin uygulanması olarak tanımlıyor.  Sektörde giyilebilir teknolojiler, yapay zeka, sensör teknolojileri, big data analizi, robotik cerrahi, bulut sistemleri ve nesnelerin interneti oldukça önemli rol oynuyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre cerrahi alanında teknoloji geliştiren Apella, Casdin Capital liderliğinde A serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda Vensana Capital, PFM Health Sciences, Twine Ventures, Upside Partnership ve Operatör Partners yer aldı. Şirket yeni yatırımı iş geliştirme süreçlerinde kullanacak. ABD merkezli Apella şimdiye kadar 7 yatırımcıdan 24 milyon dolar yatırım aldı. 

Apella, sürdürülebilir iyileşme için her türlü ameliyat ve tıbbi prosedüre uygulanabilecek sistematik yöntemler geliştiriyor. Şirket, 2019 yılında sağlık sektöründe 10 yıldan fazla deneyimi olan Cameron Marlow, David Schummers tarafından kuruldu.

Dijital cerrahi ürünler üreten Apella ameliyatlar hakkında veri toplamak için yapay zeka destekli sensörler geliştiriyor. Bu veriler operasyonları iyileştirmek, çalışanları eğitmek, tıbbi kararlar almak için kullanılıyor. Yani temelde ameliyat süreçlerini dijitalleştiriyor. Her hasta için mümkün olan en iyi cerrahi deneyimi yaşatmayı hedefliyor. 

Geçen aylarda Tıbbi teknoloji ve tedarik şirketi Hillrom, Temmuz ayında Helion Entegre Cerrahi Sistemini piyasaya sürmüştü. Nisan ayında Activ Surgical, cerrahlara operasyonlar sırasında gerçek zamanlı görseller sunmayı amaçlayan görüntüleme modülü ActivSight için FDA izni almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.