Endeksa'nın çoğunluk hissesi iLab tarafından satın alındı

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com'un çoğunluk hisseleri, iLab tarafından satın alındı.
Endeksa'nın çoğunluk hissesi iLab tarafından satın alındı

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme Platformu Endeksa.com'un çoğunluk hisseleri, iLab tarafından satın alındı. Endeksa, bu satın alma ile büyüme hedeflerini ileri taşımayı hedefliyor. Endeksa’nın kurulduğu günden bu yana her yıl en az 2,5 kat büyüdüğünü hatırlatmakta da fayda var. 2017 yılında hayata geçen Endeksa, bireysel gayrimenkul yatırımcıları, binlerce emlak danışmanı ve geliştirici firmaların yanı sıra pek çok kurumsal firmaya ve kamu kuruluşlarına da hizmet veriyor.

Endeksa'da arsa/arazi endeksleri ve değerleri, ofis/büro endeksleri ve değerleri, son 4 yıllık dinamik trend, 6 aylık geleceğe yönelik konut değer tahmini, son 4 yıllık il, ilçe, mahalle bazında gayrimenkul endeksleri, tekil konut bazında geçmiş trend ve gelecek trend, Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) kodu ile sorgulama, haritada çizilen bölge için 4 yıllık dinamik trend üretimi, emsaller için harita gösterimi, konutlar için oda sayısına ek olarak ısıtma tipi, konut yaşı ve kat segmentine göre ortalama değer dağılımları gibi özellikler bulunuyor.

Endeksa, Türkiye’nin her yerinde en uygun lokasyon seçimine ve otomatik gayrimenkul değeri hesaplanmasına imkan sağlayarak kullanıcılarına “Elektronik Değerleme Raporu” da sunuyor.

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Endeksa’nın makine öğrenimi ve yapay zeka gibi ileri teknolojileri kullanarak çözüm ve hizmetlerini tasarladığını belirtiyor. Endeksa, sahada çalışan uzmanlarıyla ürettiği verileri farklı kaynaklardan aldığı verilerle birleştiriyor ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri ve lokasyon verilerini oluşturuyor.

Öğüt, iLab’in kendilerine değer katacağını ve böylelikle büyüme hedeflerini güçlendireceklerini söylüyor.

iLab Grubu Strateji & İş Geliştirme Direktörü Ozan Öztürk ise bu satın alma ile Endeksa'nın EmlakJet’in sunduğu hizmetlere katma değer sağlayacağına inandığını dile getiriyor vebBu iş birliği ile gayrimenkul dikeyinde portföyümüzü daha da güçlendirdiklerinin altını çiziyor.

Revo Capital Kurucu Ortağı Cenk Bayrakdar, Endeksa’nın sektöre etkisine ve başarısına bu zaman zarfında artan üye adedi ve büyüme rakamları ile şahit olduklarını; Endeksa'nın veri ve analitik yeteneklerinin, iLab'in sahip olduğu deneyim ile beraber sektör için önemli bir değer yaratacağından emin olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.