AI2sql: metin komutlarıyla SQL sorguları oluşturmanızı sağlıyor

Basit bir arayüz sunan araç, mühendislik kolu dışında faaliyet gösteren kullanıcıların da SQL sorguları oluşturmasını amaçlıyor. 
AI2sql: metin komutlarıyla SQL sorguları oluşturmanızı sağlıyor

OpenAI Codex tabanlı AI2sql, sadece metin komutları kullanarak SQL (Structered Query Language) sorguları oluşturmanızı sağlıyor. Mustafa Ergişi tarafından geliştirilen AI2sql'i kullanmak için yazılım ya da veri mühendisi olmanız gerekmiyor. Basit bir arayüz sunan araç, mühendislik kolu dışında faaliyet gösteren kullanıcıların da SQL sorguları oluşturmasını amaçlıyor. 

AI2sql'i kullanmak için başlangıçta ücretsiz deneme sürümünden faydalanabilirsiniz. Size sunulan ekrana metin yazmadan önce yukarıdaki açılır pencere üzerinden MySQL, MsSQL, NoSQL, PostgreSQL veritabanı motorları arasında seçim yapabilirsiniz. 

Bu aşamanın ardından çekmek istediğiniz verileri metin halinde ilgili alana yazarak sorgunuzu başlatabilirsiniz. Bu arada sorgu sonuçlarına tablolar ekleyebileceğinizi belirtelim. Bunun için tablo ekle butonuna bastıktan sonra tablo ve sütun isimlerini eklemeniz gerekiyor. Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra sorgunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu noktada eğer tablo kullanmadan sorgu oluşturmak istiyorsanız, istemcilerden faydalanmanız gerektiğini belirtmekte fayda var. Sorgunuzu gerçekleştirdikten sonra kaydedebilir ya da kopyalabilirsiniz. Eğer başlangıçta aracı nasıl kullanacağınızdan emin olamıyorsanız, sitede yer alan örnekler sayfasından faydalanabilirsiniz. 

Platformda 10'a kadar sorguyu ücretsiz gerçekleştirebiliyorsunuz. Abonelik fiyatları ise sorgu miktarına göre 9 dolar ile 49 dolar arasında değişiyor. 

Mustafa Ergişi, ürün fikrini bilgi teknolojileri alanındaki 13 yıllık deneyimine dayanarak geliştirdiğini belirtiyor. SQL öğrenmenin zaman aldığını vurgulayan Ergişi, bu araç ile her iş kolundan kullanıcının verimli bir şekilde sorfuları gerçekleştirebileceğini ifade ediyor. 

Product Hunt ekibinden Aditya Vardhan Singh Choudhary tarafından Product Hunt'a eklenen AI2sql, lansman günü olumlu geri bildirimler alarak platformda günün 5. ürünü olmayı başardı. Ürünün aynı zamanda geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ilk Product Hunt Istanbul etkinliğinde katılımcılara tanıtıldığını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.