Yeni nesil web site monitörleme servisi sunan Peyk, 100 bin dolar yatırım aldı

Albaraka Türk iştiraki Albaraka Portöy Yönetimi’nin (APY) kurucuları arasında olduğu Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Peyk’e 100 bin dolar yatırım yaptı.
Yeni nesil web site monitörleme servisi sunan Peyk, 100 bin dolar yatırım aldı

Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, yeni nesil web site monitörleme servisi sunan Peyk’e 100 bin dolar yatırım yaptı. Peyk’in aldığı bu tohum yatırımı Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 5. yatırımı oldu. Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurucuları arasında Albaraka Türk, Vakıf Katılım ve Bilişim Vadisi’nin yer aldığını hatırlatalım. 

Girişimin faaliyet alanı 

Gais Security bünyesinde geliştirilen Peyk, geçtiğimiz aylarda Osman Doğan, Can Umay ve Burak Dönmez tarafından şirketleştirildi. Peyk, geliştirmiş olduğu web sitesi monitörleme servisi ile birkaç adımda işletmeler ve bireysel kullanıcılar için çözümler sunuyor.

15’ten fazla modülü bulunan platform, web sitelerinde yer alan uygunsuz içeriklerin tespitinden, kaynak kod değişikliklerinin takibine, web sitesinde kullanılan teknolojilerde yer alan güvenlik açıklarından, ürün fiyat değişikliklerinin tespitine kadar çok geniş bir skalada hizmet vermeyi amaçlıyor. Bu sayede Peyk, geleneksel monitörleme ürünlerinin kontrol ettiği erişilebilirlik durumunun dışında içeriklerde yaşanan değişiklikleri de tespit edebiliyor.

Peyk'in kullanıcı dostu arayüzüyle kullanıcıların çok kısa sürede adapte olup, monitörleme süreçlerini başlatmasına imkan tanıdığını söyleyebiliriz. Buna ek olarak içerisinde bulundurduğu korelasyon motoru sayesinde profesyonel kullanıcıların ön tanımlı kuralları kullanarak milyonlarca yeni kural oluşturabileceklerini ekleyelim. 

Girişimin gelecek planları 

Bu arada girişimin yeni nesil monitörleme üzerine ürün ailesi üretmeyi hedeflediğini de belirtelim. Peyk yakın tarihte devreye almayı planladığı Slack, Teams ve Telegram entegrasyonlarıyla ile birlikte kullanıcıların monitörleme süreçlerini kullanmış oldukları iletişim uygulamasından çıkmadan yönetebilmesini hedefliyor.

Şu anda açık beta sürümünü yayınlayan Peyk, kullanıcıları beta sürümünü test etmeye davet ediyor. 

Kurucuları arasında yer aldıkları Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 5. Yatırımını Peyk yatırımı hakkında  açıklama yapan Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer şöyle konuştu: 

Şu ana kadar birçok yenilikçi start up’a yatırım yapılıyor olmasını ekosistemin gelişimi açısından son derece önemli buluyorum. Bu yatırımla birlikte start up’ların büyümesi ve gelişmesi için böyle çok paydaşlı yapıların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve inanıyorum ki hep birlikte daha katma değerli ve yenilikçi yatırımlarla ekosistemi büyütmeye devam edeceğiz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.