Mehmet Çamır: "Kripto varlıklar, güven algısını yeniden şekillendiren teknolojik bir gelişme"

Webrazzi Fintech 2021'de, Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır, "Kripto Varlıklar ve Güven" sunumuyla Disrupt sahnesindeydi.
Mehmet Çamır:

Yılın son Webrazzi konferansı olan Webrazzi Fintech 2021, Wyndham Grand İstanbul Levent'te an itibarıyla Disrupt, Grow ve Academy olmak üzere üç farklı salonda gerçekleşiyor.

Konferansımızda, bankacılıktan e-ticaret firmalarına kadar büyük bir kapsama alanına sahip, hepimizin ödeme alışkanlıklarını değiştiren teknolojilerin yeni adı olan fintech'in gelişimi, evrimi ve geleceği gibi konular gün boyunca birbirinden değerli konuklarıyla gündemimizde olmaya devam edecek.

Webrazzi Fintech 2021'de, Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır, "Kripto Varlıklar ve Güven" sunumuyla Disrupt sahnesindeydi. Çamır, güven verme kavramının en baskın olduğu sektörün finans olduğunu söylüyor. Güven olgusu her zaman statik değil, her daim inişlere ve çıkışlara sahne oluyor ve bu nedenle hemen hemen her dönemde güven artırıcı önlemlere ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacın olduğu her yerde teknoloji de kendine yer buluyor.

Kripto varlıklar, klasik finans ürünlerine olan güvenin en çok erozyona uğradığı zamanda ortaya çıktı

Kriptoların, klasik finans ürünlerine olan güvenin en çok erozyona uğradığı zamanda ortaya çıkmasının tesadüf olmadığını söyleyen Mehmet Çamır, kripto varlıkların güven algısını yeniden şekillendiren teknolojik bir gelişme olduğunu söylüyor. Çamır'a göre kriptolar karar verme mekanizmasına çok fazla insanı dahil ediyor. Geleneksele alternatif bir çözüm olarak ortaya çıkan kriptolar güveni de bu şekilde konsolide ediyor.

Kriptolara olan güven konusunda en çok regülatörlere ve kripto para platformlarına görevler düşüyor

Artık ülkeler bile kripto varlıkların kullanımını yaygınlaştırıyor. Kriptolara olan güven konusunda en çok regülatörlere ve kripto para platformlarına görevler düşüyor. Rain de bu kapsamda güvenilir bir kripto para alım satım platformu olarak faaliyet gösteriyor. 2017'de ABD merkezli olarak kurulan Rain, Türkiye'de insanların yeni nesil finansal hizmetlere güvenli bir şekilde erişimlerine imkan sağlamak istiyor. Rain, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda lisans alma mantığı ile çalışıyor ve iş modelini her ülkeye yayıyor. Mehmet Çamır, büyüyen Rain organizasyonunda en önemli ayağın Türkiye olduğunu söylüyor. Bunun nedenini ise Türkiye'de finans altyapısının inanılmaz güçlü olması olarak açıklıyor.

Rain Türkiye, teknik altyapısının tamamını varolan mevzuatlara uyacak şekilde Türkiye'de tutuyor

Rain, regülasyon odağında çalışmalar yapıyor, yenilikçi ürünler, sistemler ile müşteri deneyimi oluşturuyor ve kripto alanında farkındalık oluşturuyor; ayrıca uluslararası standartlarda siber güvenlik yapısı sunuyor. Rain Türkiye, teknik altyapısının tamamını halihazırda varolan mevzuatlara uyacak şekilde Türkiye'de tutuyor. Rain, Türkiye'de bu sektörde güven katsayısının artması için elinden geleni yapıyor. Mehmet Çamır, daha fazlasını yapmak için gönüllü olduklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.