Emre Ölçer: "Türkiye iyi bir finansal teknoloji ihracatçısı olabilecek pozisyonda."

Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Emre Ölçer:

Webrazzi Fintech 2021'in 15 Aralık Çarşamba günü Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Ülkemizdeki fintech ekosistemini bir araya getirecek olan Webrazzi Fintech 2021, tüm hızıyla başladı.

Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ölçer, hem platformlar hem de Türkiye İş Bankası özelinde önemli bilgiler paylaştı.

Dijitalleşme ve teknoloji adaptasyon hızının arttığını belirten Emre Ölçer, mobil her sektörde ana temas noktası haline gelmesi ve e-ticaretin artışı ile birlikte tüketici beklentilerinin değiştiğini de sözlerine ekledi. Pandemi ile birlikte hayatın bizi bambaşka bir noktaya getirdiğini de paylaşan Ölçer, global arenada WeChat ve Alibaba gibi süper uygulama örneklerinin öne çıktığını da belirtti.

Tüm dünyada trendin super uygulamalara ve platformlara gittiğini de sözlerine ekleyen Ölçer, artık tüketicilerin çok daha iyi bir deneyimle süreçleri tüketmeye başladığını paylaştı. Platform dediğimizde ekosistem haricinde bir şey düşünemeceğimizi belirten Ölçer, İş Bankası olarak uzun süredir platform konusu için hazırlık süreci içinde olduklarını da hatırlattı.

Açık bankacılığın 3 seneyi aşkın süredir hayatımızda olduğunu da dile getiren Ölçer, İş Bankası'nın API'ları ile ilgili bilgiler de verdi. Ölçer'in paylaştığı bilgilere göre İş Bankası'nın Kimlik doğrulama API'ı aylık ortalama 270 bin kimlik doğrulama, fatura ödeme API'ı ise aylık ortalama 200 bin fatura ödemesi için kullanılıyor.

Bankacılığın geleceğini platformlarda gördüklerinin de belirten Ölçer, müşteri trafiği neredeyse finansal hizmetlerin orada olmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi. Türkiye'de finansal sistemin çok iyi olduğunu paylaşan Ölçer, çok kıymetli fintechlerimiz olduğunu ve hızla büyüdüklerini de belirtti.

Türkiye'nin iyi bir finansal teknoloji ihracatçısı olabilecek pozisyonda olduğunu da aktaran Ölçer, ülkemizin bu konuda çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlediğini de paylaştı. Regülasyonların finansal kapsayıcılığı ve tüketicilerin erişimini kolaylaştırması açısından çok önemli olduğunu da belirten Ölçer, gelecekte karşımıza yeni dijital oyuncuların çıkacağını da söyledi.

Platform banacılığının geleceğinin yeni yeni hareketlendiğini sözlerine ekleyen Ölçer, finansa sektöründeki tüm firmaların bu çok sıkı bir şekilde birlikte çalıştıklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.