Eski Snapchat çalışanlarının kurduğu mesajlaşma temelli alışveriş çözümü Whym, 4,3 milyon dolar yatırım aldı

Whym tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 4,3 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 4,3 milyon dolarlık yatırım Deciens Capital'ın liderliğinde gerçekleşti.
Eski Snapchat çalışanlarının kurduğu mesajlaşma temelli alışveriş çözümü Whym, 4,3 milyon dolar yatırım aldı

Hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelen e-ticaret, çalışma modelleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Mesajlaşma temelli alışveriş çözümü (conversational commerce) Whym girişimi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Whym tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 4,3 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 4,3 milyon dolarlık yatırım Deciens Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Deciens Capital'ın haricinde ise DNX Ventures, Reciprocal Ventures, Unusual Ventures, Chaos Ventures, Magic Fund, Sequoia, Lightspeed ve Canaan Partners da katıldı.

Alınan 4,3 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Whym girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 7 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Whym'in Stripe, PayPal, Venmo, Microsoft, Salesforce, Google, Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat, Uber, Airbnb, Red Bull ve Spotify gibi önemli şirketlerin kurucu ve yöneticilerinden melek yatırım aldığını da ekleyelim.

Akıllı telefonlardan gerçekleşen alışveriş deneyimini daha kolay bir hale getirmek için yola çıkan Whym, 2018 yılında daha önce birlikte Snap şirketinde çalışan Kelly Nyland ve Rhenee Bartlett tarafından kuruldu. Mesajlaşma üzerinden alışveriş yapılmasına odaklanan Whym, şu an için 50 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Whym, alınan 4,3 milyon dolarlık yatırımı daha fazla markaya ulaşmak ve ürünündeki eksiklikleri geliştirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.