Yerli oyun şirketi Libra Softworks, Actera liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan mobil oyun firması Libra Softworks, 30 milyon dolar büyüklüğünde bir yatırım aldı. 30 milyon dolarlık yatırım turu Actera liderliğinde gerçekleşti.
Yerli oyun şirketi Libra Softworks, Actera liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizin girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyunlar çeşitli yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre 2017 yılında kurulan mobil oyun firması Libra Softworks, 30 milyon dolar büyüklüğünde bir yatırım aldı.

30 milyon dolarlık yatırım turu Actera liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Actera'nın haricinde ise Esas Holding de katıldı. Edindiğimiz bilgilere göre 30 milyon dolarlık yatırım turu Core Finance'in stratejik danışmanlığı çerçevesinde gerçekleşti.

Libra Softworks'ün web sitesinde yer alan bilgilere göre girişim, şu ana kadar 7 oyun geliştirdi. Libra Softworks'ün oyunları arasında ise Joy Blast: match-three puzzle!, Match Match 3D - Matching Puzzle Game, Spell Heroes - Tower Defense, Word Universe - Kelime Oyunu, Chickz, Quizbie - Bilgi Yarışması ve Gizli Kelime - Kelime Avı bulunuyor.

Libra Softworks'ün 7 oyunla birlikte toplamda 10 milyondan fazla oyuncuya ulaştığını da ekleyelim. Enes Dişli tarafından tarafından İstanbul'da kurulan Libra Softworks'ün oyunlarının hem iOS hem de Android platformları geliştirildiğini de ekleyelim. Libra Softworks oyunlarına Android için buradan, iOS için ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Libra Kurucusu ve CEO’su Enes Dişli, Türk girişim ekosistemini yukarı taşıyacak derecede önemli olan bu yatırıma dair şöyle konuştu: “Çok genç ve küçük bir ekiple yola çıktık, Joy Blast’ı bu noktaya getirdiğimiz için gururluyuz. Bundan sonra amacımız hem Joy Blast’ı hem de ekibimizi hızla büyütmek olacak. Libra Softworks, önümüzdeki dönemde yeni oyunlarıyla ve yeni ekip arkadaşlarıyla globalde de parlamaya devam edecek.”

Yatırıma ilişkin Actera’dan yapılan açıklamada “Libra’nın piyasaya yeni sunacağı Joy Blast oyununun global ölçekte hem ülkemizin ihracatına hem de istihdama fayda sağlayacağına inanıyoruz. Mobil oyun sektöründe Türkiye’nin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için ülkemizin başarılı oyun şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz” denildi.

Esas Holding yetkililerinin yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer verildi: “Ülkemizdeki teknoloji tabanlı girişimlere yatırım yapma hedefimiz çerçevesinde mobil alanda dünyanın en ilgi çeken pazarlarından biri haline gelen Türk oyun sektörüne, Libra yatırımı ile giriş yapmış olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Ülkemize katma değer sağlayan ve global ölçekte başarılı olmayı hedefleyen şirketleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Ortaklık sürecinde Libra Softworks’ün danışmanlığını Gen Temizer Özer Avukatlık Bürosu, Actera ve Esas Holding’in danışmanlığını ise Core Finance, Verdi Avukatlık Ortaklığı, Çalışkan Okkan Toker Avukatlık Ortaklığı ve PWC Türkiye üstlendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.