SVOD oyuncuları arasındaki rekabet büyümeye devam ederken sektördeki kullanıcı sayısı için farklı tahminler söz konusu. İçerik konusunun seçimde hala en önemli kriter olarak kalması bâki olmakla birlikte önümüzdeki dönemde tek bir servis sağlayıcıdan tek servis satın almak çok tercih edilen bir opsiyon olmayacak gibi görünüyor.
Görüntü kalitesi ile internet bağlantı hızının artmasına paralel yükselen abonelik ücretleri, sinema filmlerinin yapımcılığının salonlardan OTT oyuncularına geçmesi ve reklam gelirlerini düşündüğümüzde geçtiğimiz senelere göre daha farklı bir video tüketim modeli bizi bekliyor. Deloitte, önümüzdeki sene SVOD pazarında yaklaşık 150 milyon müşterinin kullandığı servisi iptal edeceğini tahmin ederken kişi başına düşen servis sayısının artacağı düşünülüyor. Servis sağlayıcıların da bu nedenle ellerindeki içerikleri nasıl pazarlaması gerektiği ile ilgili daha çok gündemi olacağa benziyor.
ABD pazarının bu konuda çok doymuş olması ibreyi Avrupa pazarına çeviriyor. Churn oranının %25'lerde kalmasının beklendiği Avrupa'da, pazarın ABD'dekine benzer şekilde oyuncu sayısının artacağı ve rekabetin kızışacağı tahmin ediliyor. İzleme oranlarının halka açık olarak görüldüğünü düşündüğümüzde içerik konusunun öncelikli olarak rekabette yer alacağı kesin - özellikle çok sevilen dizilerin düzenli olarak platform değiştirmesi, OTT'lerin kendi prodüksiyonları ve birçok segmentin ilgisini çekecek içeriklerin yer aldığı platformlar müşterilerin tercihini en çok etkileyecen konulardan.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap