WhatsApp, dijital cüzdan Novi ile ABD'de para gönderimi seçeneği sunmaya başladı

Meta'nın dijital cüzdanı Novi'nin yeni lideri Stephane Kasriel, paylaştığı bir tweet ile Novi'nin WhatsApp'a entegre olacağını açıkladı. 
WhatsApp,  dijital cüzdan Novi ile ABD'de para gönderimi seçeneği sunmaya başladı

Twitter'ın kullanıcı hesaplarına kripto para ile ödeme seçeneği getirmesinin ardından WhatsApp'ın da yakın bir zamanda kripto para ödemelerini platformuna entegre edeceği konuşulmaktaydı. Meta'nın dijital cüzdanı Novi'nin yeni lideri Stephane Kasriel, paylaştığı bir tweet ile Novi'nin WhatsApp'a entegre olacağını açıkladı. 

WhatsApp'ta para gönderimi yapılmasını sağlayan Novi entegrasyonu şu an için yalnızca ABD'deki sınırlı sayıda kullanıcıya açılmış durumda. Kasriel yaptığı açıklamada Novi ile para göndermenin WhatsApp'ta mesaj göndermek kadar kolay olacağını vurguladı. Ayrıca Novi entegrasyonunun WhatsApp gizlilik ayarlarında herhangi bir değişiklik yaratmayacağını da belirtelim. 

İlk olarak 6 hafta önce bir pilot çalışması olarak yayına alınan Novi, Kasriel'in belirttiğine göre hala erken aşamalarda. Yine de şirket, projeyi WhatsApp entegrasyonu ile ileri taşımaya kararlı gibi görünüyor. 

Novi'nin sitesinde ise WhatsApp entegrasyonu ile ilgili üç farklı değer önerisiyle karşılaşıyoruz. Bunlardan ilki işlemlerden herhangi bir ücret alınmaması olarak öne çıkıyor. Diğer ikisi ise sırasıyla; sahtekarlıklara karşı koruma ve ihtiyaç anında destek olma. 

Novi ile WhatsApp'ta para gönderimi nasıl işliyor? 

WhatsApp'ta Novi ile para göndermek bir dosya, kişi ya da görsel gönderimi ile aynı şekilde ilerliyor. Android cihazlarda ataç simgesine, iOS cihazlarda ise artı tuşuna basarak, karşınıza çıkan açılır pencereden ödeme seçeneğini tercih etmeniz yeterli. 

Bu adımın ardından Novi hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Eğer hesabınız yoksa, bu adımları takip ederek yeni bir hesap oluşturabileceğinizi de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.