Yerli girişim Oda Studio, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka konusunda deneyime sahip MIT mezunlarından oluşan bir ekip tarafından kurulan bir Y Combinator girişimi Oda Studio, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Yerli girişim Oda Studio, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka konusunda deneyime sahip MIT mezunlarından oluşan bir ekip tarafından kurulan bir Y Combinator girişimi Oda Studio, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna, Collective Spark da katıldı. Şirketin diğer yatırımcıları arasında Cenk Serdar, E62 Ventures, Emre Şarbak, Hans Tung, Firat Isbecer, Geometry Venture Development, Angel Investment Network, Brendan Lind, Kanca Ventures, Jonathan Wasserstrum, Nils Ratnathicam, Roger Beaman ve Zach Evanish gibi isimler ve şirketler bulunuyor.

Mert Karakuş, Hazal Mine Kansu ve Ege Özgirin tarafından kurulan şirket, bu yatırımı dünya çapında daha fazla emlak yöneticisine, aracı kuruma ve pazar yerine ulaşmak için kullanmayı planlıyor.

Oda Studio platformu, yeni bir mülk satın almak veya kiralamak isteyen potansiyel müşterilerin ilk önce güçlü pazarlama araçları olan listeleme fotoğraflarına ilgi duyması fikriyle hizmet veriyor. Oda, mülklerin fotoğraf kalitesini ve sunumunu otomatik olarak optimize ediyor. Fotoğrafları mobilya, dekor ve elektronik ile sahneliyor ve e-ticaret platformlarının ürünlerini listeleme fotoğraflarında öne çıkarmasına imkan sağlıyor. Kullanıcılar, ilan vermeden önce, fotoğraflarını Oda Studio web sitesine yükleyebiliyorlar. Oda'nın algoritmaları sayesinde yazılım, en iyi kapak fotoğrafını otomatik olarak seçiyor ve görüntü kalitesini iyileştiriyor.

Oda Studio, deneyimlerini optimize etmek ve tercihlerini anlamak için müşterileriyle yakın iş birliği içinde çalışıyor. Müşteri kullanımından elde edilen bilgiler, tescilli modellerini geliştirmek için sürekli olarak uygulanıyor. Ekibin bilgisayarlı görü ve CGI alanındaki uzmanlığı, en son sınır algılama ve segmentasyon modellerini kullanarak mülk fotoğraflarında iyileştirmelerin hızlı ve seçici bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyor.

Oda Studio bugüne kadar ABD, Meksika ve Türkiye dahil olmak üzere üç kıtada ve çeşitli ülkelerde müşteri edindi. Şirketin teknolojisi, Mayıs 2021'deki lansmanından bu yana 1 milyondan fazla görüntü işledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.