Facebook, yeni Stars mağazası ile uygulama marketlerine komisyon ödemekten kaçınıyor

Meta, Stars projesi kapsamında yayına aldığı bir website ile App Store komisyonundan kaçınma planlarını bir adım ileri taşıdı. 
Facebook, yeni Stars mağazası ile uygulama marketlerine komisyon ödemekten kaçınıyor

Hatırlarsaız geçtiğimiz günlerde Facebook'un, Apple'ın uygulama içi satın almalarından kaçınmak için içerik üreticileriyle iş birliği yapacağını sizlere aktarmıştık. Bir süre önce çatı şirketine Meta ismini veren şirket, Stars projesi kapsamında yayına aldığı bir website ile App Store komisyonundan kaçınma planlarını bir adım ileri taşıdı. 

Stars nedir ve ne işe yarar? 

Stars (Yıldızlar), YouTube'da ve Instagram'da gördüğümüz rozetler benzeri bir sistem ile hayranların maddi olarak içerik üreticileri desteklemesini sağlıyor. 

Kullanıcılar, şimdiye kadar bu destekleyici Yıldızları mobil cihazlar üzerinden satın alabiliyordu. Ancak Facebook, her bir satın alma için Play Store ve App Store'a uygulama içi satın alma komisyonu ödemekteydi. Bu nedenle şirket, kullanıcıları yayına aldığı yeni Stars websitesine yönlendirerek, onların daha düşük ücretlerle Yıldız satın almasını sağlıyor. Mağaza formatındaki sitede ödeme yöntemi olarak Facebook Pay kullanılıyor.

Yıldız ücretleri ise 4,14 TL ile 1380 TL arasında değişiyor. Mağazadan alınana yıldızların kullanıcıların bakiyesine eklendiğini belirtelim. Üstelik bu bakiyenin bir son kullanım tarihi bulunmuyor.

Stars Fest

Şirket web sitesinin yayına alınmasıyla Stars Fest isimli bir kampanya da düzenledi. Böylece kullanıcılar, aldıkları her bir Stars paketi için bonus yıldızlar kazanıyor.

31 Aralık'a kadar devam eden bu sanal kampanya kapsamında  6-26 Aralık'ta yıldız paketleri satın alan kullanıcılar yüzde 5 ila yüzde 20 arasında ekstra yıldız kazanıyor. 

25 yıldız alana 2 bonus tanımlanırken, 440 Yıldız alan kullanıcılara 40 bonus, 9200 yıldız alana ise 600 bonus tanımlanıyor. 

İçerik üreticilere sunulan yeni özellikler

Stars Fest kapsamında içerik üreticiler için Stars Party, Star Badges ve Stars Double bonusu gibi özellikleri duyurdu. Stars Party, hayranların bir canlı yayını izlerken  içerik üreticilere yıldız göndermesini eğlenceli bir hale getirirken, içerik üreticiler 22 Aralık - 3 Ocak arasında gerçekleşen bu partilerden 50 dolar bonu kazanıyor. 

Star badges ise içerik üreticilere en çok yıldız gönderenlerin topluluk içinde tanınmasını sağlıyor. Hayranlar Canlı yayınlarda gösterilen haftalık liderlik tablosunda yer alırken, tanımlanan rozetler yorum yapma sürecinde de isimlerinin yanında beliriyor. 

Son olarak şirketin, Stars Double bonusunu 1 milyar dolarlık içerik üretici fonu kapsamında yayına aldığını ekleyelim. Yıldızlar üzerinden aylık 750 dolar kazanan içerik üreticiler, Facebook tarafından 3750 dolarlık bonus ile ödüllendirilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.