2021'de, globalde ve Türkiye'de Google'da en çok arananlar

Hem dünya geneline hem de Türkiye özeline baktığımızda karşımıza ilgi çekici sonuçlar çıkıyor ve listeyi incelerken 2021 yılı da gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçiyor. 
2021'de, globalde ve Türkiye'de Google'da en çok arananlar

Yılın bitmesine 3 haftadan kısa bir zaman kaldı ve birçok şirket yıl sonu listelerini paylaşmaya başladı. Bu listelerin en merak edilenleri arasında hiç şüphesiz Google'ın yıl sonunda paylaştığı "Google Trendler" listesi oluyor.

Hem dünya geneline hem de Türkiye özeline baktığımızda karşımıza ilgi çekici sonuçlar çıkıyor ve listeyi incelerken 2021 yılı da gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçiyor. 

Türkiye'de en fazla EBA'ya nasıl girileceği arandı

Türkiye'de Google Trendler 2021 sonuçlarına baktığımızda, aramalar konusunda ilk beşte EBA giriş, Squid Game, AÖL, Mesut Özil ve Elmalı Davası ile karşılaşıyoruz. Ülkemizde en çok arananlar isimler ise Mesut Özil, Ebrar Karakurt, Mahmut Özer, Burak Elmas ve İrfan Can Kahveci. En çok aranan diziler sırasıyla Squid Game, Sadakatsiz, Aşk Mantık İntikam, Masumiyet ve Yargı. 

Google en çok aranan ve bu sene kaybettiğimiz isimler ise şöyle; Rasim Öztekin, Doğan Cüceloğlu, Sezai Karakoç, Başak Cengiz ve Oğuz Yılmaz. "Kim?" sorusuna cevap veren aramalarda ilk beş ise şu şekilde; Survivor Kim Elendi, Masterchef Kim Kazandı, Şampiyon Kim, Camdaki Kız Hayri Kim, Galatasaray Başkanı Kim.

"HES Kodu nasıl alınır?" en merak edilen sorulardan biri oldu

"Nasıl geçer?" kategorisinde en çok arananlar, burun akıntısı nasıl geçer, grip nasıl geçer, öksürük nasıl geçer, arpacık nasıl geçer, pişik nasıl geçer olurken "Nasıl?" kategorisinde en çok arananlar HES kodu nasıl alınır, aşı randevusu nasıl alınır, tam kapanma nasıl olacak, su diyeti nasıl yapılır oldu. Kullanıcılar "ne zaman?" sorusunun cevabını en çok bu sorularla aradılar; okullar ne zaman açılacak, kabine toplantısı ne zaman, yasaklar ne zaman bitiyor, tam kapanma ne zaman ve kafeler ne zaman açılacak.

2021'de en çok aranan yemek tarifleri ise güllaç tarifi, soğuk baklava tarifi, taco tarifi, tulumba tatlısı tarifi ve sufle tarifi tencerede oldu. 

Globalde en çok Afganistan haberleri arandı

Global trendlere baktığımızda aramalarda ilk 5 şu şekilde; Australia vs. India, India vs. England, IPL, NBA, Euro 2021. En çok aranan haberler; Afghanistan, AMC Stock, Covid Vaccine, Dogecoin ve GME Stock oldu. En fazla aranan aktörlerde ilk sırada Alec Baldwin yer alırken onu Pete Davidson, Aryan Khan, Gina Carano ve Armie Hammer izledi. 

Dünyada en merak edilen sporcu Christian Eriksen oldu

Google'da en fazla aranan sporcular Christian Eriksen, Tiger Woods, Simone Biles, Emma Raducanu ve Henry Ruggs III oldu. En fazla aranan yemekler Birria tacos, nasi goreng, feta pasta, charcuterie board ve shogayaki oldu. En popüler oyun aramalarında ilk sırada PopCat yer aldı ve onu FIFA 22, Battelfield 2042, Monster Hunter Rise ve Resident Evil Village izledi. 

En çok aranan film Eternals; dizi ise Squid Game

En fazla aranan filmler sırasıyla Eternals, Black Widow, Dune, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ve Red Notice oldu. En çok aranan takımlar Real Madrid, Chelsea, Paris Saint-Germain, Barcelano ve Sociedad Esportiva Palmeiras olurken, en fazla aranan diziler de Squid Game, Bridgerton, WandaVision, Cobra Kai ve Loki oldu. 

Google Trendler için özete buradan bakabilirsiniz. Türkiye özelindeki arama sonuçlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.