100 milyon dolar yatırım alan fintech Lydia, unicorn şirket statüsüne yükseldi

Fransa merkezli fintech Lydia, C Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi turda alınan yatırım sonrası şirketin değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı.
100 milyon dolar yatırım alan fintech Lydia, unicorn şirket statüsüne yükseldi

Fransa merkezli fintech Lydia, C Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura Tencent, Accel ve Founders Future gibi mevcut yatırımcıların yanı sıra Dragoneers ve Echo Street gibi yeni yatırımcılar da katıldı. C Serisi turda alınan yatırım sonrası şirketin değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı ve böylelikle Lydia, unicorn şirket statüsüne yükselmiş oldu.

2013 yılında Antoine Porte ve Cyril Chiche tarafından hayata geçirilen Lydia, tek bir uygulama ile herkese ödeme yapmak için telefonları kartlarla birbirine bağlıyor. Kullanıcıların herhangi bir çek veya ATM kartı taşımadan bir mobil cüzdan sistemi aracılığıyla ödeme yapmalarını sağlıyor.

Lydia ile birkaç saniye içinde başka bir kullanıcıya para göndermek mümkün. Bankacılık uygulamasına bir hesap numarası girmeniz de gerekmiyor; karşı taraf telefon numaranızı bildiğiniz sürece, ödemenizi alıyor. Hesabınızda paranız varsa, doğrudan bir Visa banka kartı kullanarak harcamayı seçebiliyorsunuz. Lydia, Apple Pay ve Google Pay ile çalışan bir sanal kart oluşturmanıza izin veriyor ve uygulamada doğrudan para yatırmayı da destekliyor.

Şirket geçtiğimiz günlerde hisse senedi ve kripto ticareti yapabilmeyi mümkün kılan yeni özelliğini de duyurmuş ve bu özellik için Bitpanda ile iş birliği yapmıştı.

Lydia, aldığı yeni yatırımı önümüzdeki üç yıl içinde 800 personel daha işe almak için kullanmayı planlıyor. Şirket, 2025 yılına kadar müşteri tabanını 10 milyona çıkarmayı planlıyor. Platformun an itibarıyla 5.5 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.