Makro üreticilerdense mikro ve nano influencer'ların önümüzdeki dönemde daha çok öne çıkması bekleniyor

Influencer'ların sayısının ve onlara ayrılan bütçelerin artması, bu üreticilerin de kendi içinde segmente olmasına neden oldu. Herkesin bildiği yüzlerdense hedef kitleye özel içeriklerin önümüzdeki dönemde daha çok tercih görülmesi bekleniyor.
Makro üreticilerdense mikro ve nano influencer'ların önümüzdeki dönemde daha çok öne çıkması bekleniyor

Influencer'ların 2022 senesinde de markaların bütçesinin önemli bir bölümünü oluşturacağı düşünülüyor; ancak bundan sonraki dönemde etki alanına göre farklı ölçekteki influencer'ların daha fazla görüleceği de tahmin ediliyor. Sosyal medyanın pazarlama ve medya planlarının büyük bir parçası olmasının da etkisi ile ürün ve hizmetlerin kimin tarafından tanıtılacağı daha çok önem kazanmakta. 

2020 ile kıyasla bu sene neredeyse iki katına çıkan Instagram reklamları, TikTok videoları ve buna benzer sosyal medya inisiyatifleri, influencer'ların sayısının artmasında da büyük etki yaratıyor. Bununla birlikte kullanıcıların ürettiği içeriklerin de ilgi çekmesi influencer ifadesinin de anlamının önümüzdeki dönemde daha farklı olacağının belirtilerinden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.