Lyft'in eski CFO'su Brian Roberts, NFT pazar yeri OpenSea'nin yeni CFO'su oldu

2014 yılında katıldığı araç paylaşım şirketinden NFT pazar yeri OpenSea'de aynı rolü üstlenmek üzere ayrıldığını duyuran Roberts, yaptığı Twitter paylaşımı ile haberleri de doğrulamış oldu. 
Lyft'in eski CFO'su Brian Roberts, NFT pazar yeri OpenSea'nin yeni CFO'su oldu

Araç paylaşımı girişimi Lyft'in eski finans direktörü (CFO) Brian Roberts, OpenSea'ya CFO olarak katıldı. 2014 yılında katıldığı araç paylaşım şirketinden NFT pazar yeri OpenSea'de aynı rolü üstlenmek üzere ayrıldığını duyuran Roberts, yaptığı Twitter paylaşımı ile haberleri de doğrulamış oldu. 

Bloomberg'e göre Roberts, OpenSea'nin beklentilerinde iyimser olduğunu ifade etti ve şirketin potansiyelini 90'ların ortasındaki eBay'e benzetti. Brian Roberts, daha önce Microsoft ve Walmart gibi şirketlerde de çalışmıştı. 

NFT kavramının hayatlarımızda yer edinmesiyle OpenSea'nin tanınırlığı da bir hayli arttı. Şirket, bu süreçte a16z, Founders Fund, Coinbase ve Blockchain Capital gibi önemli şirketlerden yatırımlar aldı. OpenSea'nin değerlemesi geçtiğimiz temmuz ayında 1,5 milyar dolara yükseldi. The Information, geçtiğimiz ay OpenSea'nin 10 milyar dolarlık bir değerlemeyle yatırım teklifleri aldığını haberleştirmişti. Daha fazla yatırım alma olasılığı hakkında yorum yapan Roberts, şirketin fonları faydalı ortaklıkları ve ortak girişimleri sürdürmek için kullanabileceğini belirtti.

Brian Roberts'a göre, OpenSea'nin artan karlılığı, olası bir halka arzı gündeme getirebilir. Zira Roberts, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Bu kadar hızlı büyüyen bir şirketiniz olduğunda, onu halka açmayı düşünmemek aptallık olur." dedi. 

2017 yılında kurulan OpenSea, NFT'ler için en büyük pazar yerlerinden biri. Platform, 700 binden fazla kullanıcıya 80 milyondan fazla NFT sunuyor. OpenSea, son 30 gün içinde 240 binden fazla aktif kripto cüzdan adresinde yaklaşık 1,9 milyar dolarlık işlem hacmi gördü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.