Intel, sürücüsüz araç geliştirme birimi Mobileye'ı gelecek sene halka arz etmeyi planlıyor

Intel, MobilEye'nin çoğunluk hissesini elinde tutacak ve otomobil sektörü konusundaki işbirliği devam edecek. Şirketin piyasa değerinin 50 milyar doların üzerinde olması bekleniyor. 
Intel, sürücüsüz araç geliştirme birimi Mobileye'ı gelecek sene halka arz etmeyi planlıyor

Sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışan İsrail merkezli Mobileye'nin Intel tarafından 15.3 milyar dolara satın alındığını yazmıştık. Tesla’dan Volkswagen’a, BMW'dan Delphi'ye kadar farklı şirketlerle iş birliği yapan Mobileye sürüş güvenliğine odaklandığını söylemiştik. Intel'in bu satın almayla amacının otomobil üreticileri için sürücü destek teknolojisi geliştirmek olduğunu söylemiştik.

Bu satın almanın üzerinden dört yıl geçti. Dün bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Intel, Mobileye'ın gelecek yıl halka arz edileceğini duyurdu. Açıklamaya göre Intel, MobilEye'ın çoğunluk hissesini elinde tutacak. Intel'in şirketle otomobil sektörü konusundaki işbirliği devam edecek. Halka arzın hemen ardından şirketin kurucusu Amnon Shashua'nın ise CEO olarak görev alacak. Bu gelişmeyle Mobileye'ın piyasa değerinin 50 milyar doların üzerinde olmasını bekliyor. 

2015'te Kudüs'te kurulan şirket, Tesla'nın 2015'te tanıttığı sürücü destek sistemi Autopilot'un kamera sistemini geliştirdi. 14 bin çalışana sahip olan şirket, bu yıl New York da dahil olmak üzere büyük şehirlerde çeşitli kendi kendini süren araba prototiplerini test ettiğini duyurdu.

Ayrıca 2017'nin Ağustos ayında Fiat Chrysler grubu, BMW grubuyla yaptığı anlaşma ile birlikte Intel ve Mobileye'ın da desteğiyle sürücüsüz otomobil geliştirme konusunda aynı cephede mücadele kararı almıştı. Fiat Chrysler grubu sıfırdan kendi yatırımı yapmak yerine bir süredir bu konuda tecrübeli olan BMW ve iş ortaklarıyla bir araya gelerek, otonom araçları bir sonraki seviyeye taşımayı ve yaygınlaştırılmasını amaçlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.