Hybrid-casual türünde oyunlar geliştiren yerli girişim: POW Games

POW Games, son yıllarda hızla popülerleşen hybrid-casual türünde oyunlar geliştirmeyi hedefliyor.
Hybrid-casual türünde oyunlar geliştiren yerli girişim: POW Games

Girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun kategorisi her geçen gün yeni bir girişim ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yerli bir mobil oyun girişimi olarak yola çıkan POW Games, son yıllarda hızla popülerleşen hybrid-casual türünde oyunlar geliştirmeyi hedefliyor.

2021 yılının başında App Samurai’ın kurucusu ve eski COO’su Şeyhmus Ölker ve BGNmobi'nin kurucusu Burak Göncü tarafından kurulan POW Games'in ortakları arasında İngiltere merkezli mobil oyun yayıncısı Matchingham Games de bulunuyor.

POW Games temelinde sadece hybrid-casual oyunlar ve oyunların karlılığını artıracak teknolojiler geliştirmek için kurulmuş bir mobil oyun şirketi. Hybrid-casual'dan bahsetmek gerekirse bu oyun kategorisi hyper-casual ve casual oyun mekaniklerinin karışımıyla ortaya çıkan bir oyun kategorisi.

Casual türüne göre geliştirilme süreci daha kısa ve hyper-casual türüne göre ise kullanıcıların daha uzun süre oynayabileceği bir oyun kategorisi olan hybrid-casual, bu özellikleri ile tüm oyun geliştiricilerinin ve yayıncılarının ilgisini çekiyor.

Şu an için 15 kişilik bir ekip ile yoluna devam eden POW Games, önümüzdeki yıl ise ekibine 4 katına çıkarmayı planlıyor. POW Games'in ilk oyunu ise kısa süre önce yayınlanan Food Match isimli oyun oldu. POW Games'in 2022 yılında 3 ayrı hybrid-casual oyun ile karşımıza çıkmayı hedeflediğini de belirtelim.

POW Games, geliştirdiği oyunları ve kullanıcılara kişiselleştirilmiş oyun deneyimi sunan yapay zeka destekli yazılım teknolojileri ile rakiplerinden ayrılarak kısa sürede global oyun ekosistemindeki unicorn şirketlerden biri olmayı hedefliyor. Dilerseniz POW Games tarafından geliştirilen Food Match oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.