Akıl sağlığına odaklanan sağlık girişimi Quartet Health, 60 milyon dolar yatırım aldı

Quartet Health'in toplam yatırım miktarı 219,5 milyon dolara çıktı. Yeni yatırım şirketin iş süreçlerini iyileştirmek için kullanılacağı açıklandı. 
Akıl sağlığına odaklanan sağlık girişimi Quartet Health, 60 milyon dolar yatırım aldı

Ruh sağlığı, resmi olarak psikolojik iyi hal veya zihinsel bir bozukluğun olmadığı durumları yani tatmin edici düzeyde duygusal ve davranışsal işlevlerini sürdürebilen bir kişinin hali olarak tanımlanıyor. Covid-19 pandemisinin ilk dönemlerinde hastalığın etkileri üzerindeki belirsizlik, dünya genelinde korku ve kaygı iklimi ortamı yarattı. Birçok uzmana göre akıl hastalığı olmayan insanlarda yeni psikiyatrik semptomları tetikledi. 

Bir taraftan akıl sağlığı, dijital tıpta sıcak ve yükselen bir konu. Rock Health'e göre, 2021'in ilk üç çeyreğinde dijital zihinsel sağlık şirketleri 3,1 milyar dolar topladı. Buna paralel olarak Kasım ayının başında akut (ilerlemiş) akıl sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık platformu Valera Health, 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Tur; Aquiline Technology Growth, MultiCare Health System, Divergent Investments, Watershed, GreyMatter Capital ve Gaingels'in katılımıyla Windham Venture Partners tarafından yönetilmiş, yeni yatırımla şirketin toplam yatırım bedeli 26 milyon doların üzerine çıktmıştı. 

Bu alanda birbiri ardına gelen yatırım haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Edindiğimiz bilgilere göre, akıl sağlığı odaklı başlangıç ​​​​Quartet Health, 60 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Independence Health Group tarafından yönetildi. Tura GV ve Oak HC/FT'nin katıldı. Ayrıca Independence Health Group ile stratejik ortaklık kurulacağı açıklandı. Yeni yatırım, 60,75 milyon dolarlık yatırımın iki yıl sonrasında geldi. Girişim bugüne kadar yaklaşık 219,5 milyon dolar yatırım topladı. Yeni yatırım şirketin iş süreçlerini iyileştirmek için kullanılacak. 

2014'te New York'ta merkezli Quartet, hastaları tercihlerine, ihtiyaçlarına ve sigortalarına göre akıl sağlığı uzmanlarıyla eşleştirmeye odaklanıyor. Girişim, hastaları terapistlere, psikiyatristlere ve çevrimiçi programlara bağlıyor. Şirketin temel amacı piyasaya çıkardığı uygulamalarla sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.